Opinió

Les ‘àguiles' tornen a volar

Kelenchi Iheanacho (Manchester City) i Alex Iwobi (Arsenal) estan aixecant el vol d'unes ‘superàguiles' que tornen a ser un referent del futbol africà

L'any 1996, durant els Jocs Olímpics d'Atlanta, els aficionats al futbol es van fer simpatitzants d'un equip exòtic, que jugava amb una alegria impròpia del primer nivell. Una banda d'amics amb la pell fosca que sortien al terreny de joc a passar-ho bé. Nigèria, a mitjan de la dècada dels noranta, era un equip sensacional. Es van endur la medalla d'or, per a goig de l'aficionat neutral. Eren èpoques daurades. Només un enorme Roberto Baggio va privar els nigerians d'accedir als quarts de final en el mundial del 1994 i quatre anys més tard, en el mundial de França, les superàguiles van exhibir talent, amb aquella victòria espectacular contra l'Espanya de Javier Clemente. En aquell equip hi havia jugadors que militaven en grans equips del futbol europeu. West (Inter de Milà), Babayaro (Chelsea), Babangida (Ajax), Kanu (Arsenal), Okocha (PSG), Amunike (Barça), entre d'altres, formaven un equip que ja forma part de la història del futbol africà.

Després de gaudir d'aquesta generació daurada, va arribar el desert. Anys i anys sense donar una alegria a la seva afició. Absències en edicions de la copa d'Àfrica que van suposar un autèntic drama. Fins que Stephen Keshi, exjugador de la selecció, va agafar les regnes de l'equip. Amb ell a la banqueta, les superàguiles van assolir el campionat continental el 2013 i els vuitens de final en el mundial del 2014. A partir de llavors, es va obrir una enorme crisi al voltant de l'equip. Enyeama i Emenike, els dos pilars de l'equip ja no hi juguen, per la qual cosa, el relleu generacional era imperiós. Els nigerians, després de fer el ridícul i quedar fora de la copa d'Àfrica de l'any que ve, han reestructurat l'equip. Ara, amb Obi Mikel a la sala de màquines, la cosa rutlla d'allò més bé. A l'atac, la potència i el talent marquen la diferència. Victor Moses ha ressuscitat guiat per Conte al Chelsea I brilla amb la selecció. Dos talents innats, dos joves valors que s'estan fent un forat en l'elit de la Premier League, han tornat la il·lusió a una de les aficions més exigents del continent. Kelenchi Iheanacho (Manchester City) i Alex Iwobi (Arsenal) estan aixecant el vol d'unes superàguiles que tornen a ser un referent del futbol africà. En la cursa per assolir una de les cinc places africanes pel mundial del 2018, Nigèria està empatada al capdavant del grup amb Tunísia. Tot fa pensar que Nigèria tornarà a ser gran. I és que les superàguiles volen tornar a volar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)