Opinió

Una casa amb bons fonaments

Dels últims set partits de lliga, l'Espanyol només a encaixat gols en un. El canvi de tendència deriva d'una excel·lent tasca defensiva

Les cases s'han de començar a construir a partir d'uns bons fonaments. Intentar decorar el menjador amb mobles d'estil barroc i llums elegants, no té sentit si l'edifici no està ben assentat a terra. El futbol, una mena d'obra d'arquitectura amb milers de matisos, es regeix per les mateixes lleis. Aquesta temporada, després d'uns any convulsos amb Sergio i més tard Galca a la banqueta de Cornellà-el Prat, l'afició de l'Espanyol necessitava incentius per recuperar la il·lusió. La injecció de capital asiàtic va suposar també un al·licient per als socis blanc-i-blaus. Noms amb molta trajectòria al primer nivell. Veterans amb experiència en totes les línies: començant per Diego López i Roberto sota els pals, porters acostumats a jugar partits de competició europea als principals escenaris del futbol continental. A la línia defensiva, Demichelis, bregat en moltes batalles, havia de posar ordre a una de les defenses més vulnerables la temporada passada. Javi Fuego i Jurado, dos migcampistes al voltant de la trentena, havien de dirigir les operacions des del mig del camp, amb Piatti. I José Antonio Reyes, el fi esquerrà amb una àmplia trajectòria en grans equips, havia de situar-se més a prop de la porteria rival. Tot això, aquests castells a l'aire prematurs, es van anar ensorrant per la feblesa defensiva. Aleshores, quan l'equip ja navegava sense rumb per la zona de descens, Quique Sánchez Flores va fer una reflexió: si no aconseguien solidesa defensiva, uns fonaments ben assentats, era impossible que el talent pogués brillar. Amb Diego López a la porteria i una parella de centrals impecable com Diego Reyes i David López, l'equip va començar a créixer. Partit rere partit, l'equip periquito ha deixat la porteria a zero. En un primer moment, tots els esforços de l'equip es van centrar a no concedir ocasions de gol, la qual cosa va donar lloc a una sèrie de partits sumament avorrits. Aquesta seguretat defensiva, però, va ser un alliberament per als jugadors més creatius. Gerard Moreno s'ha retrobat amb el gol, Piatti té la confiança per generar perill des de l'esquerra i, sobretot, Jurado té l'absolut control de l'equip al mig del camp. Dels últims set partits de lliga, l'Espanyol només ha encaixat gols en un. El canvi de tendència deriva d'una excel·lent tasca defensiva. Aquesta casa que ara es veu tan decorada, ha començat a lluir des que els seus fonaments s'han convertit en els més sòlids de la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)