Opinió

Riyad Mahrez, nou rei d'Àfrica

En el número set del rànquing hi ha Riyad Mahrez, un excels atacant algerià, amb una cama esquerra de seda, que ha aparegut per repartir talent

Donar un premi individual en un esport col·lectiu com el futbol és un exercici perillós. Es pot individualitzar un rendiment coral? És possible posar nom i cognoms als esforços d'un grup? Aquests dies s'està parlant molt sobre la Pilota d'Or que entrega la prestigiosa revista France Football al millor jugador de l'any. S'està posant en dubte si els títols de Champions League del Madrid i l'Eurocopa de Portugal són fets suficientment poderosos per ascendir Cristiano Ronaldo a l'altar del futbol mundial. En el número set del rànquing mundial hi ha Riyad Mahrez, un excels atacant algerià, amb una cama esquerra de seda, que ha aparegut per repartir talent. A l'Àfrica, continent amant del futbol, també hi ha premis individuals als jugadors més destacats de l'any. La cadena BBC obre un concurs mitjançant el qual tots els aficionats al futbol del continent negre poden donar el seu vot. L'any passat va ser el gabonès Pierre Emerick Aubameyang qui es va endur el guardó, i va posar fi així a un domini tirànic de Touré Yaya durant molts anys. La Pantera, actual jugador del Borussia Dortmund, va marcar gols de tots colors gràcies a la seva velocitat sideral. Aquest any, però, la cosa ha estat diferent. L'etern Touré Yaya, tot i estar en la fase final de la seva trajectòria, el talentós ghanès André Ayew, l'explosiu davanter del Liverpool Sadio Mané i el mateix Aubameyang perseguien el reconeixement com a rei d'Àfrica. Però cap d'ells va estar al nivell d'un creatiu esquerrà que fa poc temps jugava a segona divisió francesa i que la temporada passada va guiar el Leicester City a assolir la Premier League més sorprenent de la història. Riyad Mahrez no ho ha tingut fàcil fins a arribar a l'elit. Va ser un dels herois de l'ascens del Leicester a la Premier fa tres temporades. La seva primera experiència a la màxima categoria britànica no va ser gaire brillant. Al segon intent, però, el rendiment ja va ser estratosfèric. Divuit gols i nombroses assistències a Jamie Vardy que varen escriure la pàgina més daurada de la història d'un equip modest com el Leicester City. El mes que ve tindrà lloc una nova edició de la copa d'Àfrica, en què Algèria surt com una de les grans favorites. Mahrez assoleix el tron futbolístic continental. Àfrica té un nou rei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)