Opinió

Derbi de filials

El d'aquest diumenge al camp de l'Espanyol B sí que serà un derbi calent

Aquest diumenge, a la ciutat esportiva Dani Jarque es juga un altre dels partits de la temporada, l'enfrontament entre l'Espanyol B i el Barça B. Mentre els blanc-i-blaus es juguen la permanència, els blaugrana, ja campions de grup, asseguren que aniran a totes per mantenir el nivell competitiu abans del play-off i alhora per no desvirtuar la competició. Aquests són els arguments públics per defensar un Barça B combatiu en el derbi, però també hi té incidència la rivalitat candent entre les dues entitats i la transcendència social que hi ha darrere un partit d'aquestes característiques.

Si l'Espanyol no guanya haurà fet un pas cap a l'abisme de la tercera divisió. Si aconsegueix la victòria respirarà una mica i li quedarà una darrera final el cap de setmana vinent. Abans del partit es preveu que els de David Gallego facin el passadís als campions. Un cop empassat l'orgull, els jugadors de l'Espanyol ho donaran tot per la victòria. Però per molts factors, els de Gerard López també s'hi posaran. L'Espanyol ja ha activat els mecanismes per estimular la presència de públic a la Dani Jarque, que, segur, estarà a vessar. Serà un matí de nervis i tensió.

Aquesta temporada s'ha vist clarament que el reformulat Barça de Gerard López és un equip sòlid, amb qualitat, competitiu i dissenyat per pujar. Ple de jugadors experimentats en la categoria i arribats de tots els punts de l'Estat. Ja no és aquell filial amb ADN Barça. És una altra cosa, un equip fet a cop de secretaria tècnica, ben construït i amb una idea molt clara d'objectius i necessitats.

L'Espanyol B també ha configurat un bloc amb el millor de cada club, però amb una presència de jugadors amb arrelament al futbol de base del club més fort. La temporada no està resultant com s'esperava. Quan falten dues jornades per al final, els de Sant Adrià estan a un punt del descens directe. Riu-te'n, de la tensió del derbi de dissabte passat. El d'aquest diumenge al camp de l'Espanyol B sí que serà un derbi calent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)