Opinió

President George Weah

Després de dos intents fallits de presentar-se a les eleccions presidencials, l’exestrella del futbol s’enfronta avui al seu partit més important: conèixer els resultats de la segona ronda de votacions a la presidència del país

Ara fa cinquanta-un anys, als carrers de Clara Town, un suburbi a l’extraradi de Monròvia, jugava feliç el petit George, aliè a la crua realitat social que vivia Libèria. Una república que va servir als Estats Units com a punt de tornada dels esclaus afroamericans un cop abolida l’esclavitud després de la guerra de Secessió i que s’ha hagut d’enfrontar a conflictes interns demolidors.

Doncs bé, el petit George aprofitava qualsevol oportunitat per anar a jugar a pilota, somiant que algun dia podria jugar en la lliga francesa i fins i tot, amb una mica de sort, participar en la copa d’Europa. A poc a poc es va anar fent un nom en el futbol de l’Àfrica Occidental. Arsène Wenger, aleshores tècnic de l’AS Mònaco, va captar George Weah quan jugava en un equip del Camerun i se’l va endur al principat monegasc. Una velocitat extraordinària, una facilitat esfereïdora per superar rivals i un olfacte de gol afinadíssim van posar George, la Pantera, entre les grans estrelles del futbol mundial. Tant és així, que va ser el primer futbolista no europeu a guanyar una Pilota d’Or i, de moment, l’únic africà a assolir-ho. Una brillant carrera en el PSG i el Milan. Mentre Weah era aclamat a Europa, a Libèria la cosa encara anava a pitjor.

Dues guerres civils van posar fi a la vida de molts liberians, i l’enfrontament va dur a una societat massa colpejada pels infortunis del destí. Weah s’encarregava de les despeses de la selecció liberiana de futbol, arribant a disputar dues fases final de la copa d’Àfrica de Nacions. Un cop retirat del futbol, George Weah va decidir reprendre els seus estudis. Va acabar els estudis bàsics i va estudiar una carrera universitària als Estats Units. Volia estar preparat quan arribés el seu moment.

Després de dos intents fallits de presentar-se a les eleccions presidencials, l’exestrella del futbol s’enfronta avui al seu partit més important: conèixer els resultats de la segona ronda de votacions a la presidència del país. L’altre dia va afirmar: “Ha arribat el moment. Tinc el poble al meu costat, ara ja estic preparat per ser el president George Weah.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)