Opinió

Aquest any sí?

Doncs passa que ens eliminen perquè no hem fet els deures com Déu mana i hem pensat que Messi, Suárez i Busquets ho poden superar tot

Comença la part de la temporada en què ens juguem tota la feina feta fins ara. En els últims anys hem arribat a aquests moments de la temporada amb moltes expectatives i il·lusions i, sense menysprear tot el que hem aconseguit, no acabem de trobar el to a la gran competició europea. Estem preparats? Hem après les lliçons dels últims anys?

Hem comès errors en els últims anys que ens han passat factura en el tram decisiu de la temporada, on un mal partit pot deixar-te fora de la màxima competició europea (Juventus i Roma són dos exemples clars). No entraré a parlar dels plantejaments dels entrenadors, que, per descomptat, també poden o van poder afectar. Però el que sí que és clar és que afecta o va afectar la planificació esportiva i la política de fitxatges i vendes de jugadors. A veure si m’explico. És clar que els jugadors van arribar a aquest moment de la temporada una mica justos de forces en els últims anys i que els entrenadors no van saber trobar la solució. De fet, si mirem els últims tres anys, amb dos entrenadors diferents veiem que l’equip ha sigut molt similar partit a partit, per no dir idèntic; només variava com a conseqüència d’alguna lesió o perquè el partit era un tràmit totalment intranscendent. Això no és culpa dels entrenadors, o almenys no ho és únicament d’ells. Sí, l’entrenador ha de tenir molt clar com vol que arribin els seus jugadors a aquest importantíssim tram de la temporada i els ha de gestionar d’acord amb aquest objectiu. Però, què passa si no té més remei que utilitzar els mateixos tretze jugadors perquè el que hi ha a la banqueta no li dona les garanties necessàries? Una resposta ràpida seria: doncs que comenci a confiar en altres o miri al Barça B. Però què passa si quan dona oportunitats aquests no responen i, de moment, del B no en pot utilitzar gaires per altres raons? Doncs passa que ens eliminen perquè no hem fet els deures com Déu mana i hem pensat que Messi, Suárez i Busquets ho poden superar tot. Doncs no, encara que a vegades no ho sembli Messi és humà i necessita companys amb garanties per poder jugar i explotar les seves meravelloses habilitats.

Arribats a aquest punt, esperem haver après la lliçó i desitgem que Messi no es lesioni. Per cert, de veritat creieu que Rabiot és la solució? Pensem com és Rabiot i la quantitat de conflictes que podrien venir amb ell. Potser hauríem de treballar amb altres opcions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)