Editorial

L’EDITORIAL

L’orgull i l’aprenentatge del Girona

Eren sis jornades sense guanyar i ara en són set. Eren 2 punts de 18 i ara en són 3 de 21. Però el punt que va fer el Girona al Santiago Bernabéu no té res a veure amb el que havia obtingut a casa contra el Cadis o contra l’Osasuna. No pas perquè surti de la zona de descens –al cap i a la fi, amb els mateixos punts que el penúltim–, sinó sobretot per tot el que li ha de donar el partidàs que va fer el contra el Madrid. Els gironins generaven dubtes, penalitzats per errors clamorosos que no hi havia manera de superar, i necessitaven un cop d’efecte per fer créixer la confiança i la convicció pròpia. l Girona va fer una primera part per emmarcar que només va trobar a faltar contundència al davant. En la segona, va patir més i va rebre l’1-0 de Vinícius, però unes mans de VAR de Marco Asensio van permetre Stuani fer l’empat, i una jugada calcada a la d’Almeria però a l’inrevés va invalidar el gol de Rodrygo. La frustració dels blancs, ara amb un sol punt de marge respecte al Barça, no és nova contra els gironins, que van guanyar al Bernabéu l’anterior cop que s’hi van presentar.

Míchel havia sacsejat l’equip en l’anterior partit, començant per la porteria, i l’actuació de Gazzaniga al Bernabéu és el primer pas per confirmar el pas endavant i esvair la inseguretat que transmetia l’equip al darrere, on David López ha contribuït a guanyar calma i estabilitat. Amb menys badades acumulades, els blanc-i-vermells estarien força més amunt. Però els regals concedits fins ara ja no els retornaran, i era fonamental trobar un camí per ser més fiable. I l’actuació al Bernabéu marca el camí. Els jugadors van treure l’orgull i l’amor propi que els reclamava Míchel en un discurs de motivació que val la pena recuperar i, una altra vegada coincidint amb Fires, la van fer grossa. El Madrid plora per l’arbitratge i el Girona agafa aire. Ara convé que sigui de debò un punt d’inflexió i no es quedi en anècdota. La temporada de l’històric triomf al Bernabéu va acabar amb l’equip d’Eusebio al pou. La memòria i l’aprenentatge ajuden a créixer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)