Opinió

El triomf de l'amor en els Jocs de Calgary

En una entrevista a aquest diari, l'esquiador Marc Pinsach comentava que, en l'esport, el component sentimental pot ser una motivació per a l'assoliment de la victòria i citava el fragment següent de la cançó d'Antònia Font Calgary 88: “No tot era físic ni mental, també era sentimental.” A Pinsach li toca la responsabilitat d'acompanyar Kilian Jornet en les proves d'esquí de muntanya per equips, i ell creu que el fet de ser amics li suposa un plus de motivació per posar-se al nivell d'aquesta bèstia de la muntanya. Per aquest motiu, feia el paral·lelisme amb la parella que, en la cançó d'Antònia Font, guanya la medalla d'or de patinatge artístic en els Jocs Olímpics de Calgary: “La guanyen perquè és la condició que es posen abans de saltar a la pista per prometre's matrimoni”, deia en Marc. El component sentimental els empeny a fer una actuació memorable, valorada unànimement amb un 10, i la parella protagonista es casa sobre el gel mateix en una cerimònia oficiada per un dels jutges.

L'extraordinària cançó d'Antònia Font, que forma part del seu últim àlbum, Lamparetes, es podria haver convertit en una peça més cursi que una balada italiana dels anys setanta, però, per obre de la ment genial de Joan Miquel Oliver, desprèn una tendresa i una emoció que l'han convertida en un hit indispensable en els seus directes.

Òbviament, la parella espanyola que guanya l'or al ritme d'Atlantis is calling SOS for love, de Modern Talking, és només una invenció d'Oliver, que es pren la llicència de falsejar la història. En realitat, la parella vencedora a Calgary va ser la formada pels russos Sergei Grinkov i Ekaterina Gordeeva, que també eren parella en la vida real.

Però com que la realitat sempre supera la ficció, només cal remuntar-se al juny passat per trobar un cas real semblant al de la cançó. El patinador xinès Tong Jian va proposar matrimoni a la seva parella, Pang Qing, en una exhibició a Xangai i davant milers d'espectadors. Ella va dir que sí.

.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)