Editorial

L'EDITORIAL

El Dakar recupera l'essència

Avui es reprèn el Dakar. Quan falta una setmana de competició i pendents de la incògnita que suposa la part del recorregut que travessa territori bolivià, l'edició d'enguany serà recordada per haver recuperat l'essència d'aventura i de duresa de la versió original. En tota l'època americana, mai s'havien viscut episodis com els d'aquesta setmana passada, que van provocar, per exemple, que en una sola etapa abandonessin una quarta part dels participants. De fet, després d'haver de deixar el desert maurità pel perill d'atacs armats, algunes de les edicions africanes no van arribar a ser tan dures. Els organitzadors mantenen al peu de la lletra la seva màxima: “Si es queixen, anem bé.”

No es pot assegurar que l'edició del 2014 també serà recordada per la consecució d'un doblet català. A hores d'ara, però, el lideratge de Marc Coma en motos i Nani Roma en cotxes és més que esperançador. No tant pels 42 minuts d'avantatge d'un i els 30 de l'altre (aquestes diferències en aquesta cursa podrien acabar sent insubstancials), sinó per com han superat el suplici de les etapes anteriors i com n'han sortit, d'enfortits. I més encara si es té en compte l'experiència que acumulen els dos catalans en aquest tipus de competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)