Opinió

Fe cega en Ter Stegen

El porter alemany suplirà Bravo amb totes
les garanties

Quan aquesta setmana es va anunciar –bé, anunciar és un manera dir a can Barça– la lesió de Claudio Bravo, a la majoria d'aficionats no els van tremolar les cames. Com ha canviat la situació en poc temps... Abans, quan Víctor Valdés tenia un refredat, tothom patia perquè s'entrava en una ruleta russa amb Pinto a la porteria. Ara, per contra, la banqueta –en la lliga– ofereix totes les garanties amb Marc-André ter Stegen.

El porter alemany va demostrar l'any passat, amb les seves grans actuacions en la Champions i la copa del Rei, que té totes les qualitats necessàries per defensar la porteria blaugrana i, a més, la seva edat –23 anys– fa pensar que pot ser amo i senyor d'aquest lloc durant més d'una dècada. Claudio Bravo –un altre excel·lentíssim porter– li ha barrat el pas en la lliga i Luis Enrique ha optat per una política de rotacions, que li va donar uns excel·lents resultats. Ter Stegen, però, no s'ha conformat mai amb aquest rol i sempre ha aspirat a ser titular en totes les competicions, mentre que Bravo sí que ha anat assumint el seu paper. Enguany tots dos partien amb les mateixes possibilitats i, fins i tot, semblava que l'alemany tenia cert avantatge perquè va fer la pretemporada sencera, a diferència del xilè, que es va incorporar més tard després d'haver aconseguit la copa Amèrica amb la selecció. Però el germànic no ha estat del tot lluït en les seves actuacions i, per exemple, va encaixar un gol gairebé des del mig del camp a San Mamés en l'anada de la supercopa, en què el Barça va fer el ridícul i va perdre per 4-0. Finalment, Bravo va ser l'escollit per a la tornada de la mateixa competició i també per als primers partits de lliga. A priori, per tant, Ter Stegen tornava a ser el porter de la Champions i la copa, tot i que Luis Enrique no ha assegurat mai que aquesta temporada repetiria la mateixa operació que l'anterior.

Ara, però, aquesta teoria queda en un segon pla. Ter Stegen serà el porter titular de la lliga i la Champions en els propers partits a causa de la lesió de Bravo. Tot i que alguns aficionats el van criticar durament després de la seva actuació a San Mamés, jo tinc fe cega en l'alemany. El seu joc m'encanta, sobretot amb els peus. No hi ha gairebé cap porter al món –potser amb excepció de Manuel Neuer– que sigui capaç de fer els seus desplaçaments de pilota. Ell solet trenca pressions i pot enviar una pilota a quaranta metres amb total precisió, tant amb la dreta com amb l'esquerra. I, a més, sota els pals té uns reflexos increïbles, com ho va demostrar en la parada en el partit contra el Bayern de Munic, que va ser votada com la millor de la temporada per la UEFA.

Finalment, voldria trencar una llança a favor de Zubizarreta. Molts cops havia criticat la seva gestió, però s'ha reconèixer que en el tema dels porters la va encertar cent per cent. No vull ni imaginar que avui ens haguéssim d'enfrontar amb l'Atlético amb Pinto sota els pals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)