Opinió

Vergonya

La multa per les estelades i el clàssic sota sospita són dos casos vergonyants

Vergonya és el que he sentit aquests darrers dies respecte al món de futbol i molts dels paràsits que l'envolten. Vergonya he sentit en veure com la UEFA torna a sancionar el Barça per l'exhibició d'estelades en un partit de la Champions. Vergonya he sentit quan m'he adonat que la directiva del club continua sense iniciar accions contundents per aquest atac. I vergonya, molta vergonya, he tingut en llegir, gràcies a una exclusiva dels companys d'aquest diari, com s'investiguen unes presumptes pressions arbitrals per perjudicar el Barça en el proper clàssic. Ja ho va dir Simeone a l'inici de la lliga: “Aquest any li toca guanyar al Madrid.”

Anem cas a cas. La polèmica de les estelades ja fa pena es miri com es miri. És evident que la UEFA, segurament a instàncies del govern espanyol, ha iniciat una persecució política contra el Barça. No té cap mena de sentit sancionar un club per l'exhibició d'unes banderes que no són il·legals. Al contrari. És una mostra d'expressió del sentiment polític i pacífic d'un país que busca la llibertat. Mai hi ha hagut violència en el procés català.

Per contra, la UEFA i els estaments espanyols fan els ulls grossos quan s'exhibeixen banderes amb apologia nazi o preconstitucionals en determinats camps de futbol. Però, per sort, aquesta mesura no aturarà la proliferació d'estelades al Camp Nou. Al contrari. Estic segur que en el proper partit de Champions, contra el BATE, n'hi haurà moltes més i es tornarà a xiular l'himne europeu, com ja es va fer en el matx contra el Bayer Leverkusen.

Però si l'actitud de la UEFA és penosa i censurable, el mateix podem dir del gros de la directiva del Barça que, després de la primera multa, va optar per una via diplomàtica que ha fracassat de totes totes. Ara asseguren que actuaran amb contundència, però, ni jo ni molts socis ens els creiem. Estem en un moment en què la societat catalana rebutja els grisos i les mitges tintes. La puta i la Ramoneta que sovint practica Bartomeu i companyia ja ha passat a millor vida. Volen contundència? Doncs que en el partit contra el BATE el club reparteixi estelades entre els aficionats. Això seria contundència.

Pel que fa al cas de les pressions arbitrals, si finalment la investigació que porta la Guàrdia Civil va prenent forma el Barça s'hauria de personar com a acusació particular. La denúncia, si es comprova la seva versemblança, és escandalosa i confirma una mà negra que històricament ha planat sobre el Camp Nou. L'únic que podem demanar és que la justícia actuï a fons en aquest cas i que en busqui tots els responsables. Que no s'aturi i que sigui tan perseverant com ho ha estat, per exemple, amb l'episodi Neymar.

Tot plegat l'únic que provoquen aquests enrenous és fer mal a allò que més ens estimem, el futbol, i entre els aficionats impera, com passa en la política, que no hi ha un pam de net.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)