Opinió

Meritocràcia o tradició

A les portes de l'Eurocopa es reobre el debat sobre el porter de la selecció espanyola

“No hi ha injustícia més gran que tractar tothom de la mateixa manera.” Així de filosòfic es va mostrar Vicente del Bosque en una roda de premsa prèvia a la passada copa del món del 2014 referint-se al debat que hi havia entorn de la porteria de la selecció espanyola. Aleshores, Víctor Valdés, abans de la fatídica lesió que va suposar un fre a la seva carrera esportiva, estava en un moment estratosfèric de forma. Moltes veus del futbol demanaven la titularitat de l'exjugador del FC Barcelona a la porteria de la selecció. Altres jugadors van arribar curts de força a la gran cita mundialista i aquesta circumstància va posar sobre la taula un debat: la conveniència de donar continuïtat als jugadors que havien estat campions de dues Eurocopes i un mundial consecutiu tot i no estar en plenitud o, per contra, donar entrada a nous futbolistes en millor estat de forma.

Vicente del Bosque llavors ho va tenir clar. Va preferir premiar els seus homes de confiança, conservar la tradició, esperant que apugessin el seu rendiment davant el gran escenari. L'aposta no va sortir gens bé. Una golejada històrica contra l'Holanda de Van Gaal i un segon partit en què Xile va passar per sobre d'una selecció que va arribar al Brasil amb l'objectiu de revalidar el títol i va acabar marxant de la competició per la porta del darrere.

Ara, a les portes de l'Eurocopa, el debat a la porteria es torna a obrir. De Gea va iniciar la temporada amb el seu fitxatge frustrat pel Real Madrid i el càstig del seu entrenador, Van Gaal. Un cop superada la polèmica, l'espigat porter del Manchester United està encadenant grans actuacions jornada rere jornada, acumulant mèrits de sobres. Les actuacions d'Iker Casillas, actualment el porter titular de la selecció, al Porto estan en entredit. El cap de setmana passat la situació es va agreujar. Una pilota aèria, gran taló d'Aquil·les de Casillas, que el porter dels Dracs no va saber agafar, va suposar el gol de la derrota del gegant portuguès.

La crítica portuguesa està carregant les tintes contra Iker, que s'haurà de reposar per arribar en les millors condicions a l'estiu, quan Vicente del Bosque haurà de decidir entre la meritocràcia o la tradició, com va fer al Brasil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)