Opinió

DIES IRAE

Crec en Nadal i en Guardiola

Nadal no pot ser un esportista dopat si no hi ha cap prova. I Guardiola es va treure una cotilla contra la Juventus

No dubto de Rafa Nadal

DIVENDRES 11.

L'exministra de Sanitat i Esports francesa Roselyne Bachelot acusa obertament el tennista Rafa Nadal de dopatge, sense aportar cap prova. Al cap d'uns dies, Nadal anuncia que la demandarà. Em sembla molt bé. El que fa Nadal, és clar. No el que va fer l'exministra. És veritat que, sobretot a França, a través dels guinyols de la televisió o de primeres autoritats, s'ha presentat sovint el tennista manacorí com un esportista que es dopa. Però en cap dels molts controls que li han fet al llarg de la seva carrera ha donat mai positiu.

Però la seva imatge està tacada. I amb les dades que tenim fins ara és, a part d'injust, una infàmia. Jo fa temps que he pres una actitud sobre la qüestió del dopatge en l'esport. Mentre no hi hagi cap control positiu, no crec que un esportista s'hagi dopat, per molt que se l'assenyali o se l'acusi. Que algunes vegades m'he endut una decepció? Sí. Més d'una. Però em sembla que l'única manera de no avorrir l'esport és creure en els esportistes i en les seves gestes. Crec en Nadal i crec en tots els esportistes que no han donat mai positiu. I rebutjo els que acusen sense proves.

El Bayern ara és més fort

DIMECRES 16.

Els vuitens de final de la Champions han reforçat la idea que el Barça és el principal favorit a guanyar el títol. No tenia un dels rivals menors i ha resolt l'eliminatòria amb molta suficiència. Entre els altres set, la cosa està molt igualada. Sí, entre tots set. Potser només destacaria el Bayern d'aquest pilot. Alguns diuen que és menys candidat per com ha hagut de superar la Juventus. Jo crec el contrari. Sóc del parer que a l'equip de Pep Guardiola li ha passat el que a vegades necessita un equip per enlairar-se.

No diré que la remuntada de dimecres és l'equivalent del que li va passar al Barça amb el gol d'Iniesta a Stamford Bridge, però alguna cosa d'això hi ha. El Bayern de Guardiola s'ha tret una cotilla. En la transició que va iniciar Guardiola fa tres anys, encara no s'ha culminat el relleu de jugadors. Ribéry o Robben, per exemple, ja no són els que eren. Tenen moments de gran jugador, però l'equip necessita més. I aquest plus l'aporten jugadors més joves, com ara Thiago i Coman. La remuntada contra la Juve, entre altres coses, confirma que el Bayern té més futur amb aquests jugadors que present amb altres.

Si Guardiola acaba donant el pes als jugadors en qui més creu en lloc dels que tenen més nom, el Bayern és un ferm candidat. Amb el permís del Barça, és clar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)