Opinió

La importància del com

El club s'ha imposat per sobre de les estrelles
del present i del passat

Aquesta setmana ha mort un dels grans de la història del bàsquet. Un dels millors entrenadors de la història de l'NBA i l'home que va canviar la vida dels Chicago Bulls. Ha mort Phil Jackson. Segurament no ho recordeu, perquè no ha passat, però això és un detall menor.

Immediatament després de conèixer la notícia, els Bulls es van afanyar a organitzar-ne el reconeixement. Ràpidament, es van obrir les portes del United Center perquè els aficionats poguessin trepitjar el parquet on volava Jordan, el despatx de Phil Jackson. Riuades de flors i homenatges a peu de pista, no als voltants. Amb un pavelló ple a vessar, els jugadors del primer equip no van trigar a aparèixer. Tant se val que fos Setmana Santa. “Els Bulls estan per sobre de tot”, deien. El club va fer tornar una de les seves grans figures, Pau Gasol, que era fora jugant amb la selecció espanyola. L'emblema de l'equip, Derrick Rose, es va posar al capdavant i va anar atenent, un per un, Stephen Curry, LeBron James i Kevin Durant... Tots hi eren. Fins i tot l'entrenador, Fred Hoiberg. Era fora per vacances, però va tornar a cuita-corrents per dirigir un speech d'homenatge davant la resta d'entrenadors de l'NBA.

La pista del United Center s'havia convertit en un camp de flors. Una fotografia dels Bulls guanyadors dels 6 Anells presidia els marcadors. Precisament, aquell equip magnífic, entrenat per Jackson, però liderat per Michael Jordan, va protagonitzar els actes de dol de la segona jornada. Els herois del passat. No hi faltava ningú. Ni els europeus. “El club està per sobre de tot, i Phil Jackson bé ho mereix”, va dir Toni Kukoc, amb la cara desencaixada per la tristesa, però també pel cansament. Hores de vol des de Croàcia, arribada a Chicago sense dormir, dutxa i cap al pavelló a atendre els mitjans. És el que toca en aquestes ocasions. Durant els actes, no hi ha hagut excuses per a ningú. Ni partits amb la selecció. Ni silencis sospitosos. Ni peces de mal vestir. El club s'ha imposat per sobre de les estrelles del present i del passat. Aquesta és la grandesa de l'NBA. La importància del com.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)