Editorial

L'EDITORIAL

Cap a Madrid amb banderes estelades

Si el que pretenia el PP era tenir una final de copa plàcida, fa l'efecte que aconseguirà tot el contrari del que es proposava

Els aficionats del Barça podran assistir demà a la final de la copa contra el Sevilla amb banderes estelades, si així ho desitgen. El jutjat contenciós administratiu número 11 de Madrid va posar finalment seny en el desgavell iniciat dimecres per Concepción Dancausa, i va revocar ahir la prohibició d'entrar estelades al Vicente Calderón. Al final ha estat la mateixa administració de la justícia espanyola la que ha frenat el que era un evident atac a la democràcia i a la llibertat d'expressió. L'estelada no està prohibida per cap llei ni hi ha manera de provar que tingui cap mena de relació amb la violència o la xenofòbia.

Si el que pretenia el PP –a més de guanyar rèdits electorals arreu d'Espanya amb una nova dosi d'anticatalanisme– era tenir una final de copa plàcida, fa l'efecte que aconseguirà tot el contrari. Era evident, encara que no se'n parlés gaire aquests dies, que l'himne espanyol seria xiulat. El que és ara segur és que ho serà com mai –o com mai en una final on només xiularà una afició i no totes dues, com passava en les finals Barça-Athletic– i que a les graderies hi haurà moltes més estelades de les que s'haurien vist sense la intervenció de Concepción Dancausa.

I el que també va respirar tranquil va ser el president del Barça, que no es va veure obligat a prendre la decisió que hauria d'haver pres si la prohibició de les estelades s'hagués mantingut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)