Editorial

L'EDITORIAL

L'esport ha de vèncer el terrorisme

En l'Eurocopa s'enfronten estats sovint de cultures oposades, però ho fan
en un terreny
de joc i amb una única arma, la pilota

Després dels atemptats gihadistes del 13 de novembre de l'any passat a París, algunes veus van posar en dubte que França hagués d'organitzar no només l'Eurocopa, sinó altres grans esdeveniments esportius, com ara Roland Garros i el Tour. No deixa de ser un tòpic, però és ben cert que l'anul·lació de l'Eurocopa, que comença demà, hauria estat una victòria dels terroristes, un xantatge sense precedents. Descartada la suspensió, el govern francès i els seus aliats tenen la complexa missió de garantir la seguretat dels aficionats i els esportistes en un campionat que és un objectiu de primer ordre d'Estat Islàmic, que en la seva ràtzia a París ja es va deixar veure als afores de Saint Denis durant un França-Alemanya.

El president de la República, François Hollande, ha admès que el risc d'atemptat existeix i, de fet, hi ha hagut detencions de presumptes terroristes que planejaven actuar a França aquests dies. Així, la responsabilitat dels cossos de seguretat serà màxima. Hi haurà maldecaps, però aquesta vegada s'ha de ser comprensiu pels efectes col·laterals d'un dispositiu que inclou 75.000 policies, gendarmes i militars. El risc zero no existeix, però el futbol, com la vida, ha de seguir el seu curs. En una Eurocopa s'enfronten estats sovint de cultures oposades, però ho fan en un terreny de joc i amb la pilota com a única arma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)