Editorial

L'EDITORIAL

Cara i creu dels penals per al futbol català

La temporada 2016/17,
el futbol català tindrà la mateixa quantitat d'equips en
les categories de plata i
de bronze

Els penals van decidir ahir la sort dels dos últims equips catalans que intentaven pujar de categoria en el futbol estatal. El Lleida va patir a Sevilla la crueltat dels llançaments des dels onze metres i es va quedar sense l'ascens a la segona divisió A. El Gavà, en canvi, va aconseguir en la tanda de penals l'ascens a la segona divisió B al seu camp contra el Gavà.

Amb el no-ascens del Lleida i l'ascens del Gavà, la temporada 2016/17 el futbol català tindrà la mateixa quantitat d'equips en les categories de plata i de bronze del futbol espanyol. El Girona, el Nàstic i el Reus –que cobrirà la baixa del Llagostera– en la segona divisió A i el Lleida, el Cornellà, el Sabadell, el Badalona, l'Hospitalet, els filials del Barça i l'Espanyol, el Prat i el Gavà –que ocupen els llocs dels descendits Pobla de Mafumet i Gavà– en la segona divisió B.

El futbol català, doncs, manté la seva presència en les principals categories, tot i que els fallits intents d'ascens del Girona i del Lleida, principalment, fan que el regust final de la temporada, en global, no pugui ser bo, especialment a les dues ciutats, on hi havia posades moltes il·lusions en les promocions que finalment van quedar estroncades. Per al Girona, el somni d'arribar al cim del futbol professional continua pendent i per al Lleida, la promoció perduda ahir a Sevilla és la tercera en quatre anys en què l'equip de la Terra Ferma no se'n surt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)