Franja La 2

Dimecres, 27 març de 2024
06.35
Caminos de la música
Alicante. El silencio
A l'Auditori de la Diputació d'Alacant, Marta Moll de Alba assisteix a l'enregistrament d'un disc per a Warner Classics, en homenatge al compositor Camille Saint-Saëns. Tot seguit, entrevista Josep Vicent, director artístic de l'Orquestra ADDA Simfònica; el violoncel·lista Damián Martínez, i Javier Bilbao, director de Warner Classics a Espanya.
Documentals
Durada: 25'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 20'
07.45
Flash moda
Braun Gallery
Flash moda porta el glamur del món de les passarel·les als caps de setmana. En aquest programa s'expliquen les tendències i les claus de la temporada, i s'obre la porta dels tallers de dissenyadors consagrats i dels joves valors.
Altres
Durada: 25'
08.10
Grandes diseños de Suecia
Akersberga
A dalt d'un penya-segat, el Jakob i la Petra planegen construir-hi una casa luxosa de tres pisos.
Documentals
Durada: 45'
08.55
Un país para leerlo
Jaén
El programa viatja a Jaén, capital mundial de l'oli d'oliva. La presentadora, Carolina Alba, entrevista Alberto Conejero, guanyador del Premi Nacional de Literatura Dramàtica. A més, l'espai conversa amb Begoña M. Rueda, una de les poetes més guardonades de la seva generació.
Altres
Durada: 30'
09.25
Mi familia en la mochila
Ruta España: Aventura por Aragón, Delta del Ebro y Valencia
El congost de Mont-rebei i les passarel·les de Montfalcó són les rutes que enceten aquest capítol. Llegendes, senderisme, piragües i unes vistes impressionants per continuar al Delta de l'Ebre amb un ecosafari pedagògic i divertit. Tot seguit, el País Valencià rep la família amb un dels seus llocs més curiosos: Fanzara, una petita localitat que s'ha convertit en l'únic museu a la intempèrie sobre grafits.
Documentals
Durada: 30'
09.55
Mi familia en la mochila
Ruta España: de Valencia al cielo
La família visita la Comunitat Valenciana, on practica flyboard, navega per les Coves de Sant Josep i descobreix zones desconegudes de l'Oceanogràfic.
Documentals
Durada: 30'
10.25
Documenta2
Inclou La batalla de Alcatraz: L'any 1946, cinc presos desesperats estan decidits a escapar-se de la presó més dura dels Estats Units. El seu pla és utilitzar la força per escapar i després segrestar un vaixell cap a la llibertat. El brillant complot comença amb Bernard Coy, l'home que es troba al capdavant de la trama, passant fam i aprimant-se prou per esmunyir-se entre els barrots de la galeria d'armes.
Documentals
Durada: 45'
11.10
Castillos de leyenda
Esoterismo
El castell de Peníscola està unit a l'orde dels templers i al papa Benet XIII, conegut com el papa Luna. El programa recorre la seva història, així com la ciutat de Sintra, a Portugal, una de les més misterioses i secretes.
Documentals
Durada: 30'
11.40
Culturas 2
Espai que explica l'agenda cultural i l'enfoca com una manera de conèixer, entendre i emocionar-se amb el món. El programa engloba tot l'art de crear i conèixer mentre para una atenció especial a la ciència, les tendències, tant locals com universals, i les novetats, tant de les ciutats com dels pobles. A més, s'hi inclouen entrevistes, debats, cròniques, recomanacions, clubs de lectura i cultura digital.
Altres
Durada: 30'
12.10
Mañanas de cine: Wanda Nevada
El Beaudrey Demerille és un rodamon que es guanya la vida en partides de pòquer. En una d'aquestes partides s'endú com a premi Wanda Nevada, una jove òrfena molt bonica.
Pel·lícules
Durada: 105'
13.55
Animales imposibles
Las costas
Patrick Aryee presenta els increïbles animals que viuen en el paisatge més dinàmic de la Terra: la costa. Des de les onades fins a les marees extremes, sobreviure aquí requereix enginy i una adaptació increïble.
Documentals
Durada: 40'
14.35
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
14.45
Diario de un nómada. La Ruta de la Seda
De Samarkanda a las estrellas
El Miquel arriba a l'abstracta, altiva, bella i inspirada Samarcanda, on s'atura en els principals reclams turístics. Però el viatge no pot parar i arrenca la moto per dirigir-se cap al Kirguizistan, en una jornada interminable.
Documentals
Durada: 30'
15.15
Diario de un nómada. La Ruta de la Seda
Valle de Ferganá
El Miquel travessa la frontera amb el Kirguizistan i recorre els paratges adjacents a la Vall de Ferganà, així com les ciutats, on la propaganda de l'extingida Unió Soviètica i un entorn de novel·la distòpica contrasten amb l'hospitalitat de la gent.
Documentals
Durada: 30'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Nacido para ser salvaje: Usana, la guepardo nacida para ser salvaje i Estructuras animales: Animales paisajistas: Els paisatges naturals més impressionants són, en gran part, el resultat del treball d'animals salvatges al llarg de milions d'anys.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Megapresas
Documentals
Durada: 55'
19.05
Se ha escrito un crimen
Asesinato en do sostenido
Una cantant d'òpera a punt de debutar ha d'enfrontar-se a les nombroses amenaces de mort que intenten apartar-la dels escenaris. La Jessica s'encarrega d'ajudar-la a descobrir aquest misteri.
Sèries
Durada: 45'
19.50
Se ha escrito un crimen
Dos veces muerto
Un científic brillant fingeix la seva pròpia mort i més endavant és assassinat. La Jessica ha d'esclarir els fets quan arresten pel crim l'home equivocat.
Sèries
Durada: 45'
20.35
Las recetas de Julie
Tursan
Acompanyada pel xef Michel Guérard, Julie Andrieu viatja al sud de les Landes, a Tursan, on es reuneix amb entusiastes amb els quals cuina gallines de Guinea, lletons de porc i un vi escumós de maduixa.
Documentals
Durada: 55'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 30'
22.00
La 2 es teatro
Tea Rooms
La cadena se suma a les celebracions del Dia Mundial del Teatre amb l'estrena de l'adaptació televisiva de l'obra teatral Tea Rooms, basada en la novel·la homònima de Luisa Carnés. Explica la història de diverses dones que treballen en un distingit saló de te proper a la Puerta del Sol, al Madrid dels anys 30. Es tracta de dones acostumades a obeir i a callar, acostumades a fer estirar un jornal que no dona ni per comprar un bitllet de tramvia.
Altres
Durada: 100'
23.40
Pel·lícula: Pregunta a la doctora Ruth
La doctora Ruth Westheimer és una força de la natura. Pionera en el camp de la teràpia sexual, va ser una autèntica institució a les dècades dels 80 i 90. Ara, amb 90 anys, continua intentant ajudar les persones que més ho necessiten amb la promesa que, si l'escoltes, gaudiràs del millor sexe que hagis tingut mai.
Pel·lícules
Durada: 95'
01.15
Conciertos de Radio 3
Calizo. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
01.45
La carrera de la vida
La supervivencia de los más aptos
La carrera de la vida la guanyen els més aptes, els més ben equipats per viure fins al final de cada dia, com ara el cocodril, el tauró i la balena.
Documentals
Durada: 25'
02.10
La carrera de la vida
Los grandes felinos
El lleó, el guepard, el lleopard, el puma i el tigre. Totes i cadascuna de les espècies de grans felins tenen les seves pròpies forces i vulnerabilitats i, tanmateix, cada gran felí nascut a la natura que sobreviu fins a la maduresa és un guanyador en la carrera de la vida.
Documentals
Durada: 30'
02.40
Un último salto
L'Abdallah és el fundador del Gaza Parkour Team. Quan va ser convidat a Europa, va decidir deixar Gaza per sempre, amb l'objectiu de convertir-se en esportista professional. El seu amic i company d'equip, el Jehad, encara viu segregat a l'Strip, on entrena els membres més joves de l'equip.
Documentals
Durada: 80'
04.00
Nacido para ser salvaje
Chico, el bebé capuchino
Al parc nacional de la Serra da Capivara, al Brasil, un grup de micos caputxins dona la benvinguda a un nou membre, Chico, que va néixer fa tot just unes setmanes. Per a ell, créixer és una gran aventura, però la regió és plena de perills.
Documentals
Durada: 55'
04.55
Turismo rural en el mundo
Irlanda del Norte: verdes perpetuos, azules profundos
Els paisatges enigmàtics d'Irlanda del Nord han inspirat centenars d'històries al cinema i a la literatura. Des de la ciutat de Belfast, l'espai emprèn un viatge apassionant pels comtats de Down, Antrim i Derry.
Documentals
Durada: 30'
05.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
05.35
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'