Programació La 2

Dilluns, 18 gener de 2021
06.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Página 2
Emilio Bueso
Óscar López entra en una gruta per conèixer millor Los ojos bizcos del sol d'Emilio Bueso. A continuació, el programa visita altres llocs fantàstics de la literatura universal. A més, Pablo Martín Sánchez i Elísabet Benavent expliquen com han treballat les seves trilogies, i es mostra com L'art de la guerra, de Sun Tzu, segueix vigent avui dia.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
El valle indómito
El gran meandro
El Big Bend té més de dues milles de llarg, un dels majors meandres al llarg del riu Luangwa a Zàmbia. És un lloc concorregut, llar d'un ramat d'hipopòtams que es delecten en les seves piscines profundes, un punt important d'encreuament per als elefants i altres animals, i un lloc per beure.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
08.55
El escarabajo verde
Detritus antrópicus (I)
El programa recupera la primera part del reportatge Detritus antropicus, un reportatge sobre la producció de les escombraries. Aquesta no existeix a la natura, és l'home el que atorga valor o no als subproductes que es produeixen en qualsevol reacció astronòmica, geològica o biològica. Ha estat així al llarg de la història i serà així en el futur.
Altres
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou Secretos del museo: Al Victoria and Albert Museum de Londres cada dia hi ha objectes diferents sobre la taula de treball dels restauradors i conservadors que reben les millors cures possibles. En aquest episodi es mostren alguns exemples del seu treball.
Documentals
Durada: 50'
11.45
Los jardines americanos de Monty Don
El sur
En aquest capítol, Monty Don explora els jardins del sud. Es disposa a descobrir com ha influït la immensitat del paisatge en els jardins estatunidencs. A Carolina del Sud visita Middleton place i el jardí Magnolia, el primer jardí obert al públic dels Estats Units.
Documentals
Durada: 60'
12.45
Mañanas de cine: Fuera de la ley
La vida plàcida dels Carter es veu alterada per una disputa entre el patriarca i el seu veí, el John. Per protegir el seu fill, Tom Carter decideix enviar-lo amb el seu avi a Littleton. Quan torna, el jove es troba que el John ha destruït la seva llar i ha matat el seu pare. Ara el noi viu únicament i exclusivament per venjar-se.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.10
Turismo rural en el mundo
Serbia
Una de les deu nacions banyades per les aigües del Danubi és la República de Sèrbia, al cor dels Balcans. En aquest viatge es troben recòndits boscos, majestuoses muntanyes i imponents fortaleses que defensaven territoris estratègics en el nexe d'unió entre Orient i Occident.
Documentals
Durada: 40'
14.50
Exploradores del sabor
Bretaña
El Benjamin troba a Bretanya, a l'oest de França, agricultors compromesos que continuen les tradicions i respecten el medi ambient. A més, visita un mercat de productes regionals, una granja de maduixes ecològiques i una fàbrica de pa també ecològic.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Italia salvaje. Los grandes depredadores: El regreso de la manada de lobos i Las salvajes islas Galápagos: Presas del océano: A les illes Galápagos la vida fluctua pels implacables corrents oceànics de Panamà i Humboldt, que regulen les estacions i el ritme de vida a terra i fora. Molts dels animals que van arribar a les illes Galápagos no ho van fer per decisió pròpia, la majoria són nàufrags.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Secretos del museo: Un bagul ignorat i sense catalogar com a peça del museu durant molts anys es rescata dels magatzems perquè sigui exposat en una exposició sobre bosses. La conservadora de llibres cuida d'una relíquia de fa 360 anys: una col·lecció de 150 diorames victorians de paper.
Documentals
Durada: 45'
18.55
Mercados, en el vientre de la ciudad
Viena, Naschmarkt
Situat en el cor culinari de Viena, el mercat Naschmarkt ofereix tant productes locals com delícies exòtiques. En aquest capítol es visita el lloc més espectacular de tots, un lloc de vinagres de fruites i balsàmics. A més, s'ensenya com es produeix l'autèntica mozzarella de búfala.
Documentals
Durada: 55'
19.50
Deslenguados
Dinero
Els diners mouen el món. El programa es pregunta si també mou i retorça el llenguatge. Dani Orviz intenta trobar respostes amb l'ajuda de l'economista Gonzalo Bernardos, del novel·lista i policia Marc Pastor, i de l'Iris, el seu inseparable assistent virtual.
Altres
Durada: 25'
20.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
20.30
Red Natura 2000
La Red Natura 2000 porta 21 anys salvaguardant el medi natural d'Europa, i Espanya és el país que més territori aporta a la xarxa. A través de Mara Torres, col·laboradora altruista a Seo/BirdLife, i altres persones que viuen i treballen per a la xarxa, es coneix aquesta labor que permet conservar l'autèntica riquesa d'Espanya.
Documentals
Durada: 25'
20.55
Los jardines italianos de Monty Don
Roma
Monty Don fa un gran recorregut pels magnífics jardins d'Itàlia, des dels luxosos retirs del nord adinerat fins als luxosos refugis del sud romàntic. El Monty comença el seu viatge a Roma, on els turistes acudeixen per la seva riquesa arquitectònica però també pels seus jardins.
Documentals
Durada: 65'
22.00
Cachitos de hierro y cromo
Sex symbol
El programa proposa aquesta setmana una llista de reproducció per anar-se'n a dormir calentó, amb els músics amb més magnetisme sexual. L'èxit i la fama gairebé sempre van units a l'atractiu físic i, en el món de la cançó, molts han estat els cantants o grups que han aixecat passions entre els adolescents, i no tan adolescents. Per fondre el fred d'aquest gener de 2021, s'escalfa l'ambient amb els artistes amb més sex appeal del fons documental d'RTVE: llatins com Thalía, Ricky Martin o Chayanne; grans mites eròtics com Sara Montiel, Marisol o Julio Iglesias, i líders de bandes com Europe, Los Bravos o Texas.
Documentals
Durada: 55'
22.55
Un país para escucharlo
Huelva. L'espai viatja aquesta setmana a Huelva, una província amb una història musical molt viva i variada. Maribel Quiñones, Martiri, és l'amfitriona d'Ariel Rot a la recerca de música en directe i les millors localitzacions del sud-oest d'Espanya. El que va ser component de Tequila i Los Rodríguez assisteix al vibrant humor del duo Antílopez, així com als sons urbans i electrònics de tres dones amb una gran visió de futur musical com són Icy Amane, Pirámida i Trizia Nice. A més, s'és testimoni també de l'èxit de Guille Mostassa, un cantant de la terra que va triomfar en l'indie pop, i d'un grup local emergent, Delbosque.
Altres
Durada: 60'
23.55
Documentos TV
Inclou Los bots del dinero
Altres
Durada: 60'
00.55
Metrópolis
El Ojo de Iberoamérica 2020
Programa especial dedicat al festival internacional de creativitat i comunicació publicitària El Ojo de Iberoamérica 2020, que ha premiat els millors i més originals treballs fets l'últim any.
Altres
Durada: 30'
01.25
Conciertos de Radio 3
Juno. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
01.55
Ideas que revolucionaron el mundo
Robot
Els humans estan creant una nova espècie artificial, tota una generació de robots. En un futur no gaire llunyà, aquests es convertiran en una cosa habitual. La idea de màquines amb aparença humana ve des de lluny: Homer, 800 aC, va escriure sobre Efest.
Documentals
Durada: 55'
02.50
Nikola Tesla
Nikola Tesla tan sols duia a sobre quatre centaus quan va arribar a Nova York el 1884 des de Croàcia. Però també portava una carta de recomanació per a l'home a qui més admirava en el món, Thomas Edison. Quan Tesla va complir 17 anys, tenia una imaginació visual portentosa. Al començament del segle XX ja era un inventor aclamat. Anomenat el mag elèctric, va morir als 86 anys sol i arruïnat.
Documentals
Durada: 45'
03.35
Mercados, en el vientre de la ciudad
Turín, Porta Palazzo
Torí alberga el mercat més gran a l'aire lliure d'Europa, el Porta Palazzo, amb més de 1.000 llocs, gairebé tots dedicats a menjar fresc. Allà es coneix un productor de cireres i un dels seus clients, que amb cireres prepara un saborós gelat. A més, es descobreixen els millors formatges de la regió.
Documentals
Durada: 50'
04.25
Attenborough y la montaña de las hormigas
David Attenborough és en aquest documental el guia a través del misteriós regne de les formigues de la fusta a la serralada suïssa de Jura, on hi ha un elenc de reines i obreres, exploradors i soldats amb totes les seves històries increïbles.
Documentals
Durada: 50'
05.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'