Programació La 2

Dissabte, 16 octubre de 2021
06.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
06.15
Pequeños universos: el universo escondido
El reino de las tinieblas
Sèrie documental sobre la flora i fauna de la península Ibèrica, que aprofundeix en el tractament dels microecosistemes més representatius i més pròxims a l'ésser humà.
Documentals
Durada: 20'
06.35
El falsificador que amaba demasiado a Galileo
El 2005, Massimo de Caro va aconseguir enganyar el món dels llibres rars posant a la venda un notable exemplar del Siderius Nuncius, signat pel mateix Galileu i que data de 1610.
Documentals
Durada: 55'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
ORTVE Homenaje Celibidache. Concert homenatge de l'Orquestra Simfònica i Cor de RTVE al gran mestre romanès Sergiu Celibidache dirigit per tres mestres que van ser deixebles seus: Antoni Ros-Marbà, Mark Mast i Enrique García Asensio.
Altres
Durada: 95'
09.35
Senderos de gran recorrido
GR-175 Cataluña
Darrere dels murs de les abadies del Cister es troba una comunitat viva de monjos i segles d'història tallats en la pedra.
Documentals
Durada: 30'
10.05
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 35'
10.40
Para todos La 2
El programa s'acosta a la psiquiatria del futur. Es diu psiquiatria de precisió i busca diagnosticar i tractar de forma més exacta els diferents trastorns mentals. Per a aquesta psiquiatria personalitzada el diagnòstic precoç és bàsic per millorar el pronòstic d'aquestes malalties, moltes de les quals es comencen a manifestar durant l'adolescència. Posteriorment, Montse Elias entrevista el psicòleg Tomás Navarro, amb qui es parla dels errors més comuns que ennuvolen els pensaments. Més tard, a la secció d'Innovació Social, es coneix la Sophie Andrews, una jove nord-americana que ha creat l'organització Mgoma Kenya. Finalment es parla de la pàgina web Safer Cities for Girls, que compta amb el suport de la Unió Europea i que pretén identificar els llocs on les dones s'han sentit assetjades.
Altres
Durada: 35'
11.15
La aventura de Joanna Lumley en la Ruta de la Seda
Uzbekistán y Kirguistán
Joanna Lumley viatja a través dels estats postsoviètics de l'Àsia central d'Uzbekistan i Kirguizistan. Una perillosa xarxa de camins que va créixer des de l'any 200 a. C. fins a l'edat mitjana. A més, fa un recorregut fins arribar al Caravasar del segle XV de Tash Rabat.
Documentals
Durada: 45'
12.00
La nueva escapada de Gino
Inclou , , , , i : En ruta per la Itàlia de l'Adriàtic, Gino visita la Vall d'Itria, un paradís per als amants de la gastronomia. Passant per Cisternino, arriba fins a la vila emmurallada d'Ostuni, coneguda com la Vila Blanca. Avui cuina spaghetti al aglio olio e peperoncino i el clàssic tiramisú.
Documentals
Durada: 140'
14.20
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 45'
15.05
Grandes viajes en tren por Europa
De Viena a Trieste
Capítol que mostra com, en l'antic Imperi Austríac, l'emperador Francesc Josep va manar enllaçar per ferrocarril les ciutats de Viena, Àustria, amb Trieste, Itàlia, per tenir connexió amb el seu port marítim i expandir el seu imperi també comercialment.
Documentals
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Arquitectos de la naturaleza i Sangre joven
Documentals
Durada: 95'
17.55
¡Qué animal!
Metamorfosis
Evelyn Segura mostra alguns animals que són capaços de convertir el seu cos en un altre al llarg del seu desenvolupament: els creixen potes o ales allí on no les tenien, passen de viure sota l'aigua a ser animals terrestres o se'ls torça la boca i se'ls desplaça un ull. A més, l'espai explica que els insectes no són els únics membres del regne animal que fan la metamorfosi. També l'experimenten els amfibis i algunes espècies de peixos. Finalment, el programa entrevista a Xavier Bellés, professor de recerca del CSIC en l'Institut de Biologia Evolutiva a Barcelona, perquè expliqui qui dirigeix aquestes transformacions extremes.
Documentals
Durada: 30'
18.25
Reduce tu huella
Agua ,viento y tierra
Adela arriba a El Hierro, la més jove, occidental i meridional de les illes Canàries, per conèixer com aquesta illa ha arribat a convertir-se en un referent mediambiental mundial. A més, el programa coneix les iniciatives per protegir la seva fauna, marina i terrestre, i visita la central hidroeòlica.
Altres
Durada: 55'
19.20
Marte, Venus y Baco al descubierto
Baco al descubierto. El antiguo dios del éxtasis
Bettany Hughes investiga la història de Bacus, el déu més transgressor en tots els sentits. A més, visitant Geòrgia, Jordània, Grècia i la Gran Bretanya, el programa descobreix els seus orígens i la presència de l'esperit dionisíac en el món contemporani per comprendre el seu paper vital en el desenvolupament de la civilització.
Documentals
Durada: 60'
20.20
Atlántico
Náufragos de tierra adentro
Després de guardar quarantena a Luanda, el primer destí a Angola és un colpidor cementiri de vaixells a la platja de Santiago. El Pedro, el guia, mostra les valls sorprenents de Pedres Negres i les cataractes de Kalandula.
Documentals
Durada: 50'
21.10
Las aventuras inéditas de Joanna Lumley
De Irán a Cuba
La Joanna ha visitat llocs increïbles però sempre són les persones el que millor recorda. El programa mostra un nou recorregut des de l'antiga Pèrsia de Ciro el Gran travessant les muntanyes del Caucas, la Capadòcia turca, visitant esglésies a Venècia o rastres de pirates a Haití fins a arribar a l'Havana.
Documentals
Durada: 55'
22.05
El cine de La 2: Normandía al desnudo
Els ramaders de Mêle-sud-Sarthe, un petit poble de Normandia, s'han vist afectats per la crisi agrícola. El seu alcalde, Georges Balbuzard, busca la manera que el seu poble es faci sentir per salvar-lo. Per casualitat, Blake Newman, un famós fotògraf especialitzat en nus en massa, passa per la zona i Balbuzard veu l'oportunitat de cridar l'atenció. Per davant li queda la difícil tasca de convèncer tot el poble perquè es despulli per una bona causa.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.50
La noche temática
Inclou El fraude alimentario, ¿un crimen organizado? i Alergias, la paranoia inmunológica
Documentals
Durada: 110'
01.40
Sexo, revolución e islam
Seyran Lliguis és una advocada turcogermànica, feminista, bisexual i la imant de la mesquita que ella mateixa va fundar a Berlín, on homes i dones resen junts. Seyran Lliguis va arribar a Alemanya des de Turquia amb sis anys. Procedia d'una família humil dels barris pobres de Turquia, on va créixer tal com dictaven les tradicions musulmanes. Però a Berlín, la seva perspectiva del món va canviar i va començar a fer-se preguntes com per què el món islàmic està tan sexualitzat. El reportatge relata la història d'aquesta dona, que s'ha proposat modernitzar l'islam sense importar-li els insults, les persecucions, les fàtues contra ella i fins i tot els atemptats dels quals és objecte.
Altres
Durada: 60'
02.40
Margarita de Inglaterra: La princesa rebelde
Avui: Deure o plaer; Repudiada.
Documentals
Durada: 110'
04.30
Pel·lícula: Con la pata quebrada
A partir de fragments de 180 pel·lícules espanyoles de ficció i documentals, aquest treball segueix l'evolució de la imatge de la dona en el cinema espanyol des dels anys 30 del segle passat fins a l'actualitat.
Pel·lícules
Durada: 80'
05.50
Las aventuras inéditas de Joanna Lumley
De Irán a Cuba
La Joanna ha visitat llocs increïbles però sempre són les persones el que millor recorda. El programa mostra un nou recorregut des de l'antiga Pèrsia de Ciro el Gran travessant les muntanyes del Caucas, la Capadòcia turca, visitant esglésies a Venècia o rastres de pirates a Haití fins a arribar a l'Havana.
Documentals
Durada: 45'