Programació La 2

Divendres, 24 gener de 2020
06.00
España en comunidad
Programa que ofereix reportatges en profunditat i informació d'actualitat sobre les diferents comunitats autònomes espanyoles.
Altres
Durada: 25'
06.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.05
Guardianes del patrimonio
Operación cosmografía
El detectiu privat Jorge Colomar, al costat de la divisió de Patrimoni Cultural de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, reconstrueix els majors robatoris d'art succeïts a Espanya en l'última dècada.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
El Oriente Medio de Nigel Slater
Irán
La aventura culinaria por los fértiles y espirituales territorios de Líbano del cocinero y escritor Nigel Slater, que revela nuevos secretos de la moderna, y a la vez antigua, cocina árabe. Platos tradicionales con multitud de variantes, aromatizados con flores secas silvestres.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
09.00
El señor de los bosques
Leurtza, Navarra
Un viatge pels boscos d'Espanya que mostra el món dels bolets.
Documentals
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.50
Operación fiebre del oro
Lagos y ríos
Una expedició dirigida per un historiador, un geòloga i un metge recorre els 960 km de ruta forjada durant la febre de l'or l'any 1987, des de Dyea fins al Klondike, a les muntanyes del Canadà.
Documentals
Durada: 55'
11.45
Sobresalientes
Ecoespaña
Una mirada diferent sobre els aspectes en què destaquen els espanyols. Es tracta d'una injecció d'autoestima que tracta un tema diferent a cada programa i que compta amb la col·laboració de molts personatges destacats de la vida social espanyola.
Documentals
Durada: 25'
12.10
Mañanas de cine: Colmillo blanco
Jason Scott, que vol escriure un llibre sobre els cercadors d'or, viatja a Dawson City aen companyia d'un indi, el seu fill i un gos llop anomenat Ullal Blanc.
Pel·lícules
Durada: 105'
13.55
Ruta Vía de la Plata
Calzada a cielo abierto
Sèrie documental de 14 episodis sobre aquesta important via de comunicació que s'utilitzava ja fa 3.000 anys, la Via de la Plata.
Documentals
Durada: 45'
14.40
Un país mágico
Oviedo
Al següent destí, Oviedo, es descobreix la catedral i els tresors que guarda al seu interior. També es coneix per què la campana més antiga d'Espanya es troba allà i es visita la construcció més significativa de l'art preromànic europeu.
Altres
Durada: 65'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Los ferrocarriles costeros con Julie Walters: Gales, Los países del Mont Blanc i Descubrir: Tíbet: Es descobreix el Tibet, la regió més alta del planeta, ple de pau i espiritualitat. A Lhasa, la ciutat dels déus, es visita el Palau de Potala i el casc antic, abans de viatjar fins l'Himàlaia, al sud. A més, es puja fins el camp base de l'Everest després de fer nit a Rongbuk.
Documentals
Durada: 125'
18.35
El escarabajo verde
Aves deshauciadas
El programa analitza el greu problema que suposa la pèrdua global de biodiversitat. En aquest reportatge, concretament, es posa el focus en el descens demogràfic del nombre d'aus que viuen a pobles i ciutats. Per exemple, l'ONG SEO/BirdLife ha alertat de la pèrdua de 9 milions de pardals a Espanya en els últims 20 anys.
Altres
Durada: 30'
19.05
La aventura Malasia de John Torode
Inclou Malaca i Penang (II)
Documentals
Durada: 45'
19.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
20.05
Jara y sedal
Pesca de trucha en Bárcena Mayor
El programa es desplaça fins a Bárcena Major per acompanyar el Tomás i l'Andrés en unes jornades de pesca al Riu Argoza. Es comprova com de boniques i combatives són les truites d'aquest riu càntabre i, a més, mostren unes mosques artificials idònies per als rius d'aquesta conca.
Altres
Durada: 25'
20.30
Días de cine
El programa ret homenatge a Federico Fellini en el seu centenari amb un recorregut sobre diversos aspectes de la seva persona i la seva obra. A més, el programa d'avui té com a padrí el cineasta Paco Cabezas, amb qui repassa les estrenes més destacades de la setmana.
Altres
Durada: 60'
21.30
Sobresalientes
Sobre dos ruedas
La moda mou 30.000 milions d'euros a Espanya, que és el segon exportador mundial de moda nupcial i líder mundial en fast fashion. Es parla de tot això i molt més amb la model Martina Klein, un dissenyador d'alta costura, l'actriu Mariola Fuentes i la influencer Dulceida.
Documentals
Durada: 25'
21.55
La suerte en tus manos
Sorteig de la loteria.
Altres
Durada: 20'
22.15
Historia de nuestro cine: Boca a boca
El Víctor, un jove actor sense feina fixa, està a punt de tornar al seu Cartagena natal quan el seu representant el convenç perquè aguanti una mica més. Mentre l'oportunitat li arriba, comença a treballar en una línia eròtica.
Pel·lícules
Durada: 105'
00.00
Historia de nuestro cine: Berlín Blues
La Lola és una cantant que actua en un club de moda anomenat Berlín Blues, freqüentat per les més diverses tribus de joves postmoderns. Com una Carmen contemporània, estima la llibertat per sobre de tot i tem l'amor com una cadernera tem la gàbia que li impedeix volar.
Pel·lícules
Durada: 125'
02.05
Sin aliento
La inhalació de fibres d'amiant causa asbestosi, càncer de pulmó i mesotelioma. Des de 1997 el consum d'amiant a l'Índia es va quadruplicar; mentre les fàbriques tancaven a Europa per la prohibició de l'amiant, altres s'obrien a l'Índia aprofitant la manca de regulació. Després de la mort del seu pare i molts altres habitants de Kapelle-op-den-Bos, el cineasta belga Daniel Lambo s'embarca en una apassionada recerca per trobar la veritat sobre la mortal indústria de l'amiant. La seva recerca el porta a l'abocador de residus d'amiant més gran de l'Índia i revela una indústria que posa en perill la vida dels treballadors i consumidors. Així i tot, la indústria mundial de l'amiant segueix tenint molta força, ja que Rússia, Kazakhstan, la Xina i el Brasil continuen impedint que es prohibeixi l'amiant a tot el món.
Documentals
Durada: 60'
03.05
Documenta2
Inclou El maravilloso mundo de los bebés: Independencia: En aquest episodi final, la doctora del desenvolupament Guddi Singh i el seu equip investiguen els pros i els contres de tornar-se independent. Descobreixen què passa dins el cos d'un nen durant una enrabiada i com els primers passos d'un nadó són més importants del que un es pugui imaginar.
Documentals
Durada: 50'
03.55
Construcciones ecológicas
Inclou A contracorriente i Comunidad sostenible
Documentals
Durada: 50'
04.45
Cazadores creativos
Campo abierto
El Serengeti es converteix en camp de batalla quan nyus i zebres el creuen buscant pastures fresques, i lleons i guepards esperen la seva arribada. Aquests, condicionats pel paisatge i els accidents geogràfics, despleguen tota la seva creativitat amb estratègies de caça que els permetin sobreviure.
Documentals
Durada: 50'
05.35
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 25'