Programació La 2

Dissabte, 24 juliol de 2021
06.00
La Gran Barrera de Coral
Supervivencia
L'espai explica com afrontar el desafiament de l'acció humana, que amenaça l'existència d'un dels ecosistemes fonamentals del planeta: la Gran Barrera de Corall. L'última tecnologia en exploració oceanogràfica i els recents descobriments científics al laboratori n'ofereixen les claus.
Documentals
Durada: 20'
06.20
Historias naturales
Luchar para vivir
Els éssers excepcionals que comparteixen el planeta sorprenen amb les més variades i increïbles estratègies d'enfrontament, establertes tàcitament per evitar danys innecessaris. Aquesta pràctica, inherent a cada espècie, és una manera de controlar la seva agressivitat i assegurar la supervivència.
Documentals
Durada: 55'
07.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
09.40
Planeta selva
El bosque diminuto. Olivares mediterráneos
Les enormes dimensions dels oliverars en l'entorn mediterrani els converteixen en un bosc humanitzat on els arbres creixen de forma ordenada. Itàlia, Grècia i Espanya gaudeixen d'aquest ecosistema, on habiten avitardes, àguiles, mussols, serps i petits carnívors com mosteles o genetes.
Documentals
Durada: 25'
10.05
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 40'
10.45
Objetivo igualdad
Espai que pretén impulsar la igualtat real entre dones i homes. Per això, a través de reportatges i entrevistes s'exposen els problemes que generen la desigualtat i els estereotips sexistes i les seves possibles solucions.
Altres
Durada: 30'
11.15
Ruta Vía de la Plata
Inclou La tierra ancha i La ciudad del saber: Es visiten les ruïnes del monestir on va néixer el rei Ferran el Sant. Més tard, a Calzada de Valdunciel, es mostra un vell campaner que treu harmoniosos sons de les campanes metàl·liques.
Documentals
Durada: 90'
12.45
Audiencia abierta
Espai setmanal dedicat a informar sobre les activitats oficials de la monarquia.
Informatius
Durada: 35'
13.20
¡Qué animal!
Inclou Fragas do Eume i Monte Perdido: El programa visita el Parque Nacional de Ordesa i Monte Perdido, a Osca. Allà hi viuen l'àspid, el capisgrany cua-roig, el tritó pirinenc i el gall salvatge, entre altres. A més, Mónica López, la meteoròloga de TVE, revela els misteris predictius de les marmotes.
Documentals
Durada: 55'
14.15
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 50'
15.05
Destinos clásicos con Aled Jones
De Budapest a Viena
El programa segueix el gran riu Danubi mentre s'obre camí des de Budapest. La dramàtica història de Budapest revela les obres del talentós Franz Liszt i els que van venir després d'ell: Zoltan Kodaly i Bela Bartok. Tots van compartir el desig de crear música amb un sabor distintiu hongarès.
Documentals
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou La Gran Barrera de Coral: Los constructores i La Gran Barrera de Coral: Los visitantes: La Gran Barrera de Corall és un ecosistema vital per a multitud d'espècies que fan milers de quilòmetres per reproduir-se o caçar. Es tracta de visitants estacionals: tortuga verda, tauró tigre, manta ratlla, les balenes geperuda i franca nana i milers d'ocells, que són etiquetats per conèixer les rutes migratòries.
Documentals
Durada: 105'
18.05
Históricos anónimos
El día que murió El Tempranillo
Jordi Corominas viatja a l'Andalusia de principis del XIX per conèixer la vida quotidiana de la seva gent i parlar amb una de les seves llegendes: el bandoler José María El Tempranillo.
Documentals
Durada: 45'
18.50
Carlos V. Los caminos del emperador
Llegan las despedidas
L'Imperi otomà avança per Europa i Carles ha de frenar-ne l'expansió. No obstant això, l'emperador pateix un terrible esquinçament emocional amb la mort de la seva esposa. El rei de França, els focus luterans o la manca de liquiditat acaben per derrocar Carles, que comença a plantejar-se l'abdicació.
Documentals
Durada: 35'
19.25
El fin del imperio
Edgar, rey de todos los ingleses
A l'Anglaterra del segle X, un presumpte rei pacífic va assassinar per amor. Va ser el primer rei, coronat, de tots els anglesos: Edgar, i va regnar durant 16 anys. Després de la seva mort, el que ell va unir va ser estripat pels seus descendents.
Documentals
Durada: 50'
20.15
Ciudades españolas Patrimonio de la Humanidad
Santiago de Compostela
El documental fa un recorregut per Santiago de Compostel·la per conèixer com va néixer la ciutat segons l'Apòstol Santiago. A més, se'n mostren els llocs més emblemàtics, com la plaça de l'Obradoiro, la Universitat i la Catedral. En definitiva, la seva intensa vida cultural i el seu llegat universal.
Documentals
Durada: 50'
21.05
El Oriente Medio de Nigel Slater
Turquía
L'aventura culinària per Turquia del cuiner i escriptor Nigel Slater revela nous secrets de la gastronomia otomana, inseparable dels paisatges i tradicions de les diverses regions i influenciada per la cuina de terres llunyanes que en un altre temps van dominar.
Documentals
Durada: 55'
22.00
El cine de La 2: La muerte de Stalin
La nit del 2 de març de 1953 mor Josef Stalin, dictador i secretari general del Partit Comunista de l'URSS. Els dies previs al funeral seran dues jornades de dures baralles, marcades per tota mena de manipulacions i traïcions per aconseguir el seu lloc i el poder absolut.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
La noche temática
Inclou El pueblo contra el partido i El partido contra el pueblo
Documentals
Durada: 120'
01.45
Los nuevos gurús
Milions de nord-americans busquen noves formes d'espiritualitat, a través de creences supernaturals, connexió amb el més enllà i ritus ancestrals, per cobrir les seves manques psicoafectives. Més de quatre-cents mil grups religiosos, que a Europa serien considerats sectes, no paren de créixer als Estats Units. Per si sols mouen un lucratiu negoci d'uns deu mil milions de dòlars, protegits per una normativa legal flexible amb les creences religioses. El reportatge investiga com actuen aquests moviments, anomenats religiosos, i com capten els seguidors en el seu afany per trobar l'equilibri interior i el desenvolupament personal. Destapa els mètodes que empren per aconseguir diners i credibilitat i denuncia les inaudites accions d'aquests gurus, que de vegades travessen la fina línia d'allò inofensiu per portar l'adepte a la fatalitat.
Altres
Durada: 60'
02.45
Apocalipsis: la Segunda Guerra Mundial
Inclou El estallido i La conflagación: 1941 -1942. Després de l'atac sobre Pearl Harbor, Roosevelt declara la guerra al Japó i la guerra es fa veritablement mundial. Malgrat la seva forta resistència, les tropes aliades no aconsegueixen frenar l'avanç de l'exèrcit japonès pel sud-est asiàtic.
Documentals
Durada: 105'
04.30
Pel·lícula: Who Am I: Ningún sistema es seguro
El Benjamin, un jove inadaptat i geni dels ordinadors, comença a sentir-se integrat quan, juntament amb el seu carismàtic amic Max i els seus socis, formen un revolucionari grup de hackers disposats a tot per fer-se notar.
Pel·lícules
Durada: 95'