El Barça fa el que vol amb el Madrid (5-0)

Exhibició blaugrana al clàssic i cop d’autoritat davant el rival que més et pot inquietar en la lliga. El Barça ha passat per sobre del Madrid (5-0), sobretot en una primera part descomunal en què el conjunt de Jonatan Giráldez ha fet el que ha volgut. Les 38.707 persones que s’han animat a pujar a la muntanya de Montjuïc, connectades des de l’inici, han gaudit d’allò més i han tornat a viure una jornada especial al costat de les campiones d’Europa. Camp Nou o Lluís Companys, la comunió equip-afició continua sent igual d’especial.

En els primers cinc minuts, el Madrid ha tingut una mica més la pilota i s’ha aproximat a l’àrea de Cata Coll, però sense cap perill. Un miratge. Han estat els cinc minuts que ha necessitat el Barça per aclimatar-se a Montjuïc, perquè des de llavors només hi ha hagut un equip sobre la gespa. Les blaugrana s’han anat entonant i agradant, sobretot amb Graham Hansen i Aitana, regalant delicatessens a tota la graderia.

En la primera ocasió, el primer. Mariona ho ha iniciat tot amb un canvi de joc perfecte per Graham, que ha vist la incorporació de Bronze per la dreta. Paret entre les dues i, de nou, la connexió entre la noruega i Aitana Bonmatí, que ja esperava l’esfèrica a l’interior de l’àrea. La Pilota d’Or ha aixecat el cap i ha enviat un xut ajustadíssim al pal llarg de Misa, que només ha pogut fregar la pilota amb els dits abans que entrés a la porteria (17’). A partir d’aquí, el Barça s’ha desfermat i ha activat un autèntic vendaval ofensiu contra el Madrid. Aitana s’ha anticipat a Ivana en una centrada de Patri, però el seu remat s’ha estavellat al pal. Graham Hansen no s’esperava el refús i ha rematat com pot, però la pilota ha sortit fora (23’). Salma Paralluelo també s’ha unit a la festa atacant, però no ha tingut el premi del gol i ha creuat massa davant Misa després d’una gran passada de Mariona (28’). Una de les jugades de la primera part, però, l’ha protagonitzat Graham Hansen. La noruega ha fet ballar a Olga Carmona dins l’àrea, retallant per tots costats i fent-la seure a terra. La rosca s’ha estavellat al travesser i ha evitat que fos un dels gols de la temporada (39’). El segon era qüestió de temps, però es feia esperar. Salma ha tornat a rebre a l’espai, però Misa l’ha fregat amb la punta de la bota. La pilota li ha caigut a Hansen que, incomprensiblement, ha enviat la pilota als núvols (42’). I, per fi, el gol. De nou Salma ha rebut prop de l’àrea i ha engaltat una canonada que ha anat al travesser. Al tercer refús, Graham Hansen no ha perdonat i ha situat el 2-0 (43’). Encara abans del descans, Mariona ha culminat una gran primera part amb el tercer. La balear ha recollit la pilota al segon pal després d’un córner i ha enviat una rosca suau al pal llarg impossible per a Misa (45’+1). Una festa.

En la segona meitat, les revolucions han disminuït. El Madrid ha fet un triple canvi per aturar la sagnia i ho ha aconseguit. El que no ha pogut frenar, però, ha estat l’actuació coral del Barça, que s’ha continuat divertint i agradant a cada minut. Misa ha tornat a treure un gol a Salma amb un peu salvador (46’) i també ha enviat a córner una centrada-xut d’Aitana (73’). Poques ocasions més han tingut les blaugrana i Giráldez ha mogut la banqueta, permetent al Lluís Companys poder regalar una ovació a jugadores que han brillat com Salma, Mariona o Graham Hansen. Una de les futbolistes que ha entrat, la talentosa Vicky López, ha fregat el quart (89’), però qui l’ha fet ha estat una culer de bressol: Clàudia Pina. La de Montcada, que sempre gaudeix els clàssics d’una forma especial, ha culminat una jugada de fantasia d’Aitana (90’+1). Encara hi ha hagut temps per la maneta i l’ha fet Vicky López (90’+3).

Amb aquesta victòria, el Barça se situa amb sis punts més que el Madrid i un 27 de 27 en la LligaF. Les blaugrana tornen a jugar dimecres al camp de l’Eintracht de Frankfurt en la segona jornada de la fase de grups de la Champions (21h).