Barça

Una nova pàgina

El Barça s’estrena a Montjuïc contra el Real Madrid en el primer partit de lliga amb públic fora del Johan Cruyff

Les blaugrana i les blanques estan separades per tres punts i una victòria local seria un cop a la classificació

Migdia especial a Montjuïc. Avui no toca partit del primer equip masculí, avui és el torn perquè el femení s’estreni i també pugui omplir l’estadi. La dimensió del Barça-Madrid augmenta. Un partit que ha anat creixent en importància i repercussió i que avui escriu una nova pàgina. Després d’aquelles 91.553 persones que van fer història al Camp Nou en un enfrontament de Champions, ara li toca a la lliga. Per primera vegada, sense comptar el derbi del 2021 en plena pandèmia i graderies buides, la competició domèstica canvia d’escenari i abandona el Johan. La casa de les blaugrana s’ha quedat petita per dies com el d’avui. Les 6.000 entrades eren poques i el clàssic es podrà jugar davant d’unes 40.000 persones (12 h, DAZN).

Un partit que pot encarrilar una lliga. Barça i Madrid són els dos equips més potents, conjunts que gairebé no perden punts al llarg del curs. Ara en són tres els que separen tots dos equips. Les blaugrana n’han sumat 24 de 24; les blanques, 21 de 24. Una victòria de les de Jonatan Giráldez implicaria eixamplar la distància a sis punts amb el gran rival. Un pas importantíssim tenint en compte que el Barça no acostuma a perdre més. Un triomf del Madrid igualaria les forces. El conjunt d’Alberto Toril arriba reforçat després del polèmic punt esgarrapat contra el Chelsea a la Champions i de l’anterior golejada en la lliga contra la Real Sociedad (7-1). I amb jugadores com Olga Carmona en plena forma.

Sense Alexia

La història per al Barça no és gens diferent. De golejada en golejada i liderant amb mà de ferro. Ara bé, amb baixes sensibles. A les absències ja conegudes de Rolfö, Jana i Bruna, Giráldez en suma una altra. I no es tracta d’una baixa qualsevol. Alexia Putellas, la capitana, no hi serà. La migcampista de Mollet del Vallès va retirar-se en el descans del duel contra el Benfica per unes molèsties al genoll i no s’ha entrenat en tota la setmana. Les proves van descartar qualsevol lesió, però Alexia no ha fet net i, tal com va avançar Mundo Deportivo, no entrarà en la convocatòria. Qui també podria perdre’s el duel és Irene Paredes. La central va ser baixa d’última hora a Europa per una amigdalitis i no està al cent per cent. Ahir tampoc es va entrenar i està pràcticament descartada.

Amb tot això, hi ha tres dubtes en l’onze. El primer, a la porteria. Cata Coll i Sandra Paños s’han anat alternant les titularitats, si bé la balear ha estat l’escollida en els duels més complicats, com ara la visita al camp de l’Atlético. En defensa, la favorita per ocupar l’eix de la defensa al costat de Mapi és Ingrid Engen. La noruega ha jugat de central en els últims tres partits i surt amb avantatge. Bronze i Ona són fixes. Al mig, amb Patri al 100%, tornarà el trident del curs passat amb Walsh i Aitana. I al davant, Graham i Paralluelo apunten a titulars. Sense Alexia, Giráldez podria apostar per Mariona de fals 9 com en la final de la Champions, tot i que Oshoala, que ve de marcar, té opcions d’entrar en l’onze.

LA GRAN ABSÈNCIA

Alexia, que no es va entrenar, serà baixa per molèsties; Irene Paredes, dubte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)