Barça

El protagonista

Raphael Dias, Raphinha

Raphinha marca, Ronaldinho somriu

Ronaldinho Gaúcho, feliç a la llotja i Raphinha, brillant i exultant a la gespa. El passat gloriós i etern del Barça i el present, units ahir a París per dos gols i la màgia d’un somriure. Dos amics. El mestre i el deixeble.

Ronaldinho va ser un dels molts personatges VIP presents a la zona noble del Parc dels Prínceps en l’anada dels quarts de final de la Champions entre el PSG i el Barça. En el mateix estadi on Ronnie havia fet emocionar en el seu dia els parisencs durant la seva etapa en el PSG abans d’aterrar a Barcelona, és allà on ahir Raphinha va brillar amb més força que mai, amb el seu primer doblet com a blaugrana. Cap n’havia fet amb el Leeds. Sí que ho havia aconseguit en un Rennes-Nantes l’any 2020. Dos gols per catapultar el Barça a la Champions i silenciar el Parc dels Prínceps.

Raphinha i Ronaldinho, Ronaldinho i Raphinha, dos fills de Porto Alegre separats per 17 anys de diferència. Dos prodigis futbolístics marcats per una infància humil i difícil. La seva amistat va néixer a través del pare de l’actual jugador del Barça, músic de professió i amic de Ronnie, un gran aficionat a la seva música. La història és sobradament coneguda. Raphinha sempre ha vist en ell una figura on emmirallar-se. Sempre li ha mostrat devoció. Ahir va ser Raphinha qui va fer somriure Ronaldinho, a ell i a tots els culers. Venia de marcar el gol de la victòria en la lliga contra el Las Palmas i ahir va marcar dos gols importantíssims a París. Els seus dos primers gols en l’actual edició de la Champions i tres gols en els dos últims partits. Vuit gols ja aquesta temporada en el còmput global de totes les competicions.

Raphinha va ser el millor del Barça. Ja no només pels dos gols, sinó també perquè ell és qui va allargar l’equip en la primera meitat, amb la seva profunditat, corrent pilotes a l’espai i fent patir el seu compatriota Marquinhos a l’esquena. Sense Achraf Hakimi ni Mukiele, Raphinha va olorar sang en aquell sector del camp. Indetectable i fi en la rematada. En el primer gol va estar en el lloc precís i el moment just per caçar el refús de Donnarumma i en el segon va rematar amb talent amb l’exterior de la bota la màgica passada de Pedri. Dos gols per conquerir París.

2
gols. El seu primer doblet amb el Barça
76
minuts jugats
8
gols aquesta temporada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)