El CN Sabadell s’imposa al CN Terrassa per la mínima (8-9) i també serà a la final de copa

L’equip egarenc ha disposat d’un parell d’accions finals per empatar en el duel més ajustat i intens del torneig del KO

L’Astralpool CN Sabadell s’ha guanyat l’accés a la final de copa després de vèncer per la mínima el CN Terrassa (8-9) en el partit més igualat i ajustat del torneig a Can Llong. L’equip amfitrió ha portat sempre la iniciativa (3-4, 1-2, 2-2 i 2-1), però els egarencs no s’han donat mai per vençuts i en el tram final han disposat de dues accions per forçar la tanda de penals. El derbi vallesà ha estat molt intens i en algunes fases del partit han saltat espurnes per la rivalitat entre els dos equips. La final es disputarà demà contra l’Atlètic Barceloneta (14 h per Esport3 i Tdp), que prèviament ja havia eliminat el CN Barcelona (7-13) en la primera semifinal.

Després de tres minuts de tempteig, el partit ha guanyat ritme. Bernat Sanahuja, amb tres gols, ha deixat la seva targeta de presentació als seus excompanys, però el CN Terrassa ha aprofitat dos penals, executats per Víctor Flores i Alberto Barroso, i un revers de Víctor Alegre des de la boia per tancar el primer quart amb un ajustat 3-4. Pels amfitrions, a més de Sanahuja també ha marcat l’esquerrà Marcel Teclas rubricant un ràpid contraatac. En el segon quart, les defenses s’han imposat al joc d’atac. Sergi Cabanas, en la primera superioritat local, ha eixamplat la diferència per al CN Sabadell. El duel s’ha escalfat després d’una picabaralla entre Kanstantsin Averka i Ricard Alarcón, i que ha acabat amb els dos jugadors expulsats amb targeta vermella. L’equip terrassenc, amb limitacions en la posició de boia, ha estat el més perjudicat per la doble expulsió. Sense més incidents, s’ha arribat a la mitja part amb un parcial de 4-6, amb una diana de Gonzalo López-Escribano en superioritat i un contraatac d’Oriol Rodríguez que donava aire als de Dídac Cobacho.

Després de la represa, s’ha mantingut la mateixa tònica, amb un parcial de 2-2. Dusan Banicevic, marcant territori des de la boia, i Lluc Bertran han anotat pels locals, i Alberto Barroso, amb un gran llançament parabòlic, i Rubèn de Lera, pels visitants. L’equilibri encara s’ha fet més evident en l’últim quart. El CN Terrassa ha reduït l’avantatge a la mínima expressió. Òscar Aguilar, en superioritat, ha sorprès Edu Lorrio amb un llançament ajustat al primer pal. Gonzalo López-Escribano ha replicat tot seguit, però un penal executat per Barroso tornava a deixar els de Cobacho a un sol gol. Encara restaven 2:37 de partit, però ningú més ha estat capaç de veure porteria, tot i que el CN Terrassa ha disposat d’un parell d’accions per igualar el resultat.