L’Atlètic Barceloneta eixampla la seva hegemonia amb el 18è títol de copa

L’equip mariner, que suma deu corones consecutives, ha superat l’Astralpool CN Sabadell en totes les facetes del joc (12-5)

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta ha eixamplat la seva supremacia en la copa i ha segellat el seu divuitè títol, desè consecutiu, en una final on sempre ha portat la iniciativa respecte l’Astralpool CN Sabadell (12-5). L’equip vallesà ha resistit amb un resultat anivellat fins ben entrat el tercer quart (6-4), però el conjunt barceloní ha arribat molt més sencer al tram final i ha acabat imposant la seva fortalesa defensiva i efectivitat en atac. En l’aspecte anotador ha destacat el boia sevillà Miguel de Toro, que ha estat escollit com a jugador més valuós del partit.

La final ha començat a un ritme molt elevat, tot i que les defenses s’han imposat al joc d’atac. L’equip mariner s’ha mostrat més efectiu i amb dos gols pràcticament calcats, tot i que el segon amb superioritat, ha superat Edu Lorrio amb accions des de la boia amb Miguel de Toro i Álex Bustos com a protagonistes. El segon quart ha continuat amb la mateixa tònica. La pressió defensiva del conjunt d’Elvis Fatovic i un Unai Aguirre inexpugnable deixaven els amfitrions sense possibilitats de cara a porteria. Sòlids en la rereguarda i amb transicions ràpides, l’Atlètic Barceloneta ampliava la renda després de les dianes de Marc Larumbe, en superioritat, i de Luke Pavillard, en un contraatac. Quim Colet ha demanat temps mort per aturar aquesta dinàmica i els locals han pogut per fi, després de 14:29 de partit, trencar la sequera amb un gol del montenegrí Dusan Banicevic després d’una gran acció de Bernat Sanahuja. El parcial de la primera meitat ha estat de 4-1.

Després de la represa s’ha entrat en una fase d’intercanvi de cops (5-3) que ha acabat afavorint els interessos barcelonins, que arribaven a l’últim quart amb una renda de 5 gols (9-4). El CN Sabadell havia retallat diferències després d’un penal de l’exonerat Kanstantsin Averka (6-4), però la reacció marinera ha estat demolidora, amb tres dianes seguides de Luke Pavillard, Òscar Asensio i Fran Fernández a l’últim segon. El CN Sabadell no ha pogut resistir el ritme i també ha cedit l’últim parcial per 3-1.