Waterpolo

QUIM COLET

ENTRENADOR DE L’EQUIP MASCULÍ DE WATERPOLO DEL CN SABADELL

“Ni amb guió, ens hauria sortit una final tan bona”

“Aquest títol és una cirereta a la meva carrera, però espero poder-ne posar més i consolidar l’equip en l’elit europea”

“L’objectiu del club és poder mantenir el bloc i el nivell”

És un èxit del CN Sabadell, però també ho és per al waterpolo català i estatal. Tant de bo cada any hi hagués més equips disputant finals i poder-les guanyar perquè això ens beneficia a tots, també al nivell de la lliga

Quim Colet (Barcelona, 1962), el tècnic més veterà de la lliga des de la retirada de Toni Esteller, ha conduït l’equip masculí de l’Astralpool CN Sabadell al primer títol europeu del seu palmarès. I ho ha fet després d’un partit de tornada de la final de l’Euro Cup per emmarcar, amb la piscina gran de Can Llong plena a vessar i un nivell de joc que va destarotar els plans del Telimar Palerm (11-5) i que va deixar en no-res el desavantatge de l’anada a Sicília (9-7). Colet ha posat “una cirereta” a la seva llarga trajectòria a les banquetes, però espera posar-ne més i consolidar el seu equip en l’elit del waterpolo europeu.

Ja ha pogut tornar a veure la final?
Encara no he tingut temps. La vull mirar amb tranquil·litat i gaudir-la. A més, ja som a punt de començar les semifinals de lliga, aquest mateix dimecres contra el CN Barcelona.
Tot va sortir rodó. Va ser una final somiada?
Ho he comentat amb més d’una persona, si haguéssim escrit un guió abans segurament no hauria sortit tan bé.
Amb la gran actuació d’Edu Lorrio, més que mai es va demostrar el pes que té un porter en el waterpolo.
En aquest sentit, el waterpolo és molt similar a l’handbol i el porter és fonamental perquè sempre hi ha llançaments. Diuen que si el porter està encertat pot ser el 50-60% de l’equip i si no ho està aquest percentatge encara puja més. Realment és determinant.
En la prèvia de la final es comentava que el partit contra el Palerm havia de ser com un punt de partida de la trajectòria del CN Sabadell a Europa.
El projecte del club és aquest. Apostar per un equip jove i anar-lo treballant perquè vagi creixent. L’any passat ja vam poder guanyar la supercopa d’Espanya, que per a nosaltres ja va tenir molt valor, i aquest curs ens hem plantat a la final de copa contra el Barceloneta i hem fet una Euro Cup per emmarcar. Volem que se’ns tingui en compte a Europa i a veure si l’any vinent ens podem consolidar en la lliga de campions, i la millor manera és haver guanyat abans l’Euro Cup. Si no podem anar a la lligueta, doncs tornarem a l’Euro Cup i intentarem fer-ho el millor possible com aquest any. La idea es consolidar l’equip masculí en l’elit del waterpolo a Europa.
En aquest sentit, el Barceloneta és el mirall a seguir?
Pel que fa al club no ben bé perquè el CN Sabadell també fa una aposta molt gran per l’equip femení. Si ens centrem en l’equip masculí, sí, la idea es poder-li disputar tots els títols al Barceloneta i poder-nos consolidar en les competicions europees. En aquest sentit, sí que seria un mirall, però ells ja disposen d’invitació per accedir directament a la fase de grups de la Champions i nosaltres encara tenim un camí per recórrer.
En l’àmbit de clubs, aquest títol de l’Euro Cup suposa el millor èxit de la seva carrera?
Sens dubte, perquè vaig fer un parèntesi molt gran d’uns dotze anys per treballar per les federacions espanyola i catalana. L’octubre del 2018 és quan el CN Sabadell em va proposar tornar a la banqueta d’un club, i sí, ara és com posar la cirereta a la meva carrera esportiva. Com comentava dilluns a Ràdio Sabadell, esperem poder-li posar més cireretes, a aquesta trajectòria. En tot cas, és un èxit del CN Sabadell, però també ho és per al waterpolo català i estatal. Tant de bo cada any hi hagués més equips disputant finals i poder-les guanyar perquè això ens beneficia a tots, també al nivell de la lliga.
En tot aquest recorregut amb les federacions, amb els júniors de l’espanyola o al centre de tecnificació de la catalana, segur que el deu haver ajudat a l’hora d’evolucionar amb una plantilla jove com la del CN Sabadell.
Sempre ha estat una característica dins la meva carrera professional. Acostumo a apostar per jugadors joves i he fet debutar força nois, tant en la meva etapa en l’Atlètic Barceloneta com en el Mediterrani, que després han estat importants en l’àmbit de clubs i de selecció. Quan estava a la federació, ja em sentia molt còmode treballant amb joves i aconseguint que anessin madurant i que el seu rendiment anés augmentant.
El fet d’haver assolit el títol europeu també haurà estat un aparador per als joves jugadors de la plantilla. Podran mantenir el bloc amb vista al curs vinent?
L’objectiu del club és mantenir l’equip i sobretot mantenir el nivell. Si ens veiem obligats per diverses circumstàncies a fer algun canvi, doncs ja el farem. Fa setmanes que hi estem pensant, però tampoc volíem que ens destarotés la final europea. Sense pressa, però sense pausa, ens hi anirem posant.
Abans ho comentava, no deuen haver tingut gaire temps per a celebracions perquè ja comencen les semifinals de lliga contra el CN Barcelona.
Exacte. Vam fer les celebracions que ens mereixíem, però també estem esperant en l’àmbit de club a veure com va la final a quatre de l’Eurolliga amb l’equip femení aquest cap de setmana a Atenes. A veure si també poden aconseguir el títol i podem fer una celebració encara més gran, per partida doble.
Com pensa que els pot afectar el fet d’haver guanyat el títol europeu amb vista al ‘play-off’?
Quant a motivació, després d’haver guanyat l’Euro Cup estem en una bona dinàmica i amb moral. En tot cas, serà una semifinal molt dura perquè el CN Barcelona és un equip excel·lent. Aquesta temporada ja hem jugat cinc vegades i només els hem pogut guanyar en una. Segur que ells també es voldran reivindicar després que els haguéssim eliminat en les semifinals de la competició europea i deuen pensar que potser ara podrien estar en la nostra situació. Hi ha molts condicionants, però segur que negativament no ens afectarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)