El Barça compleix el tràmit contra el GOG (36-31) i segella el bitllet per a la final a quatre de Colònia

El Barça ha complert el tràmit contra el GOG Gudme (36-31) i per onzena vegada en catorze edicions serà entre els quatre millors a la fase final de la Champions al Lanxess Arena de Colònia. Tot i la contundent renda de l’anada (30-37), l’equip blaugrana ha anat per la victòria des de l’inici i ja ha deixat el partit encarrilat al descans (20-13). Amb moltes rotacions, el triomf ha estat coral i el màxim anotador blaugrana ha estat Luis Frade, amb sis dianes. El Barça, per tant, serà dimarts al bombo del sorteig de la final a quatre que es farà dimarts (12 h), juntament amb el Kielce, que aquesta tarda ha superat el Veszprém, el París Saint-Germain i el Magdeburg.

El GOG no ha esperat ni un minut per ensenyar les seves cartes. D’entrada, ja ha apostat per l’atac amb set jugadors, allargant les possessions i buscant espais per als extrems. Gonzalo, amb dues aturades espectaculars i com si tingués un imant a les seves mans, ja els ha mostrat que el camí no seria gens fàcil. Les intervencions del capità blaugrana, les pèrdues de pilota del rival i els gols locals en transició ja han obert les primeres escletxes (7-4). El tècnic del GOG ha demanat temps mort, però amb les primeres rotacions i l’exclusió de Clausen (20’) el Barça furgava més en la ferida danesa. Gonzalo i Frade exhibien la seva punteria a porteria buida i la renda catalans s’enfilava fins als 8 gols (20-12). El principal canoner del GOG i màxim golejador de la Champions, Emil Madsen, signava el 20-13 abans del descans, tot i que ha errat un penal amb el rellotge pràcticament a zero.

En els primers minuts després de la represa ha destacat el desvergonyiment i la determinació del jove lateral danès Hjalte Lykke, amb gols i assistències. El GOG retallava diferències (29-24) i Carlos Ortega ha aturat el partit per introduir algunes variants tàctiques, amb doble canvi atac-defensa, i Cindric i Valera en la primera línia. Inconscientment o no, el Barça ha aixecat el peu de l’accelerador, però en cap cas ha posat en perill la seva victòria. L’equip blaugrana ja porta 26 partits invicte en competició europea, amb 24 victòries i 2 empats. Com no podia ser d’una altra manera, hi hagut rotllana de celebració, volta d’honor i els càntics finals amb els Dracs.