El Barça cau en els penals (40-39) contra el Magdeburg, la seva bèstia negra

El Barça ha tornat a topar contra el Magdeburg, la seva bèstia negra, i s’ha quedat a les portes de la seva vuitena final de la Champions a Colònia en la tanda de penals (40-39). Si els penals l’any passat li van donar la glòria, amb el seva onzena corona europea contra el Kielce, aquest cop l’ha apartat de la final. Des del punt fatídic, només Aleix ha vist porteria i les errades de Wanne, Richardson, Mem i Fàbregas han acabat enterrant les aspiracions blaugrana. La semifinal ha estat molt anivellada, amb fases de domini altern, però el Barça ha acabat sucumbint per tercera vegada contra el gegant alemany, que l’havia privat dels dos últims títols de la Super Globe.

La primera meitat ha estat molt equilibrada. En la posada en escena, els dos equips han triat el camí més ràpid per arribar a la porteria contrària, amb un ritme de vertigen. El partit era un continu d’intercanvi de gols. El lateral dret danès Michael Damgaard Nielsen (6 gols al primer temps) feia mal a l’eix de la defensa blaugrana, però Aleix Gómez replicava en les transicions amb els seus millors minuts del curs. La major aportació de la porteria del Barça, amb 8 aturades d’Emil Nielsen (34%), i la major efectivitat de la primera línia obria una petita escletxa després d’una diana de N’Guessan (11-13). El tècnic del Magdebut Bennet Wiegert ha volgut canviar la dinàmica i després de demanar temps mort ha canviat també l’inquilí de la porteria alemanya. Nikola Portner entrava en el lloc de Mike Jensen. Un penal executat per Kay Smits i un contraatac rubricat per Lukas Mertens tornava a restablir l’equilibri (14-14). Domen Makuc entrava en la rotació i amb tres accions de mèrit tornava a donar la iniciativa al conjunt català. Dika Mem eleva la renda blaugrana fins als 3 gols (15-18) i Smits, altre cop de penal, deixava el parcial de la mitja part en 16-18.

Després de la represa, el Barça tornava ampliar l’escletxa fins als 3 gols (17-20) amb una diana de N’Guessan. Però la posterior exclusió del lateral francès ha donat aire al Magdeburg, que impulsat per la sorollosa afició alemanya ha reaccionat. Un parell de pèrdues de pilota i un gol a porteria buida de Portner igualava el resultat (21-21) i Kristjansson confirmava la rèplica local (23-22). Carlos Ortega es veia obligat a demanar temps mort i optava per fer entrar el capità, Gonzalo Pérez de Vargas sota els pals. Les males notícies s’acumulaven perquè Dika Mem es lesionava el turmell dret i havia d’abandonar la pista. Portner es feia més gran en la porteria local i aturava un penal a Aleix. Però no tot estava perdut. La defensa 5-1, amb Blaz Janc com a jugador més avançat, ha generat dubtes en l’atac germànic. El Barça igualava el resultat, Mem tornava a pista i el partit entrava en una fase d’intercanvi de gols. S’arribava als últims 5 minuts amb empat a 29. Wanne, des de l’extrem, donava vida als blaugrana (29-30). La tensió era màxima, però per uns minuts s’ha hagut d’aturar el joc perquè Kristjansson es tornava a lesionar i ha hagut de ser atès pels serveis mèdics. El partit es reprenia amb una aturada de Gonzalo, O’Sullivan empatava i Mem, amb una contractura al bessó de la cama esquerra, tornava a patir problemes físics. Aleix l’ha hagut de substituir i amb un gran gol des de l’extrem apropava el Barça la final. A 13 segons per al desenllaç, el Magdeburg se l’ha jugat amb un atac amb 7 jugadors. Kay Smits ha trobat passadís i ha signat el seu novè gol per forçar la pròrroga (31-31). Encara hi hagut temps perquè Janc llancés a porteria buida, però Dammgard ha aturat la pilota en una acció que ha hagut de ser revisada pel videoprove perquè el jugador ha caigut dins l’àrea en la recepció. Els àrbitres, però, no han considerat que l’acció fos prou clara per assenyalar penal. La semifinal s’allargava 10 minuts més. En la primera meitat de la pròrroga el Magdeburg colpejava primer (35-33). Però el Barça, impulsat per Janc i N’Guessan, no es donava per vençut i tornava a empatar a un minut pel final (38-38). El pas a la final s’havia de resoldre en els penals i aquest cop ha sortit creu pels interessos barcelonins.