Colònia ja espera el campió

Handbol. El Barça, vencedor de les dues últimes edicions, compleix el tràmit contra el GOG i segella el bitllet per a la final a quatre de la Champions

Barça 36 GOG Gudme 31

BARÇA:Gonzalo (1); Mem (5, 1 p.), Wanne (2, 1 p.), N’Guessan (2), Aleix (2), Petrus, Fàbregas (3) –set inicial–; Nielsen (p.s.), Valera (1), Carlsbogard (4), Janc (2), Soler (1), Cindric (1), Makuc (2), Richardson (4, 2 p.) i Frade (6).GOG GUDME:Thulin; Pedersen (2), Jakobsen (3), Tollbring, Madsen (5, 2 p.), Jorgensen (3), Kildelund (2), Olsen (4) –set inicial–; Dorgelo (p.s.), Dreyer, Leger (2), Rasmussen (1), Als (3), Lykke (3), Cehte i Clausen.PARCIALS:3-2, 7-4, 9-6. 14-10, 18-12, 20-13; 24-17, 27-21, 29-23, 31-25, 33-28 i 36-31.ÀRBITRES:Schulze i Tönnies. Exclusions: Clausen (20’) i Pedersen (53’), per part del GOG Gudme.PÚBLIC:Uns 3.698 espectadors al Palau Blaugrana.

El Barça va resoldre el tràmit contra el GOG Gudme (36-31) i per onzena vegada en 14 edicions serà entre els quatre millors en la fase final de la Champions, el 17 i 18 de juny al Lanxess Arena de Colònia. Tot i la contundent renda de l’anada (30-37), l’equip blaugrana no va especular amb el resultat. Va anar per feina des de bon començament i ja va deixar el partit encarrilat en el descans (20-13). Una fase regular immaculada (13 victòries i un empat) i una eliminatòria de quarts molt contundent poden deixar la sensació que accedir a la final a quatre és senzill, però no ho és gens. El Barça ha convertit en tradició ser a la festa de final de curs, de la qual aquest cop han quedat fora equips del potencial del Kiel i el Veszprém, que ahir va caure eliminat pel Kielce (31-27). A més dels dos finalistes de l’any passat, el Barça i el Kielce, el París Saint-Germain i el Magdeburg completen la nòmina de candidats per destronar els blaugrana del cim europeu. El sorteig serà dimarts a les dotze del migdia.

Atac amb set

El GOG no va esperar ni un minut per ensenyar les seves cartes. D’entrada, ja va apostar per l’atac amb set jugadors, allargant les possessions i buscant espais per als extrems. Gonzalo, amb dues aturades espectaculars i com si tingués un imant a les seves mans, ja els va mostrar que el camí no seria gens fàcil. Les intervencions del capità blaugrana, les pèrdues de pilota del rival i els gols locals en transició ja van obrir les primeres escletxes (7-4). El tècnic del GOG va demanar temps mort, però amb les primeres rotacions i l’exclusió de Clausen (20’) el Barça va furgar encara més en la ferida danesa. Gonzalo i Frade exhibien la seva punteria a porteria buida i la renda catalana es va enfilar fins als vuit gols (20-12). El principal canoner del GOG i màxim golejador de la Champions, Emil Madsen, va signar el 20-13 abans del descans, tot i que va errar un penal amb el rellotge pràcticament a zero.

Sentència i celebracions

El Barça va aconseguir un màxim avantatge de nou gols en els primers minuts després de la represa (22-13), amb una diana de Carlsbogard i un contraatac de Fàbregas. El protagonista d’aquesta fase del partit, però, va ser Hjalte Lykke. El jove lateral danès de 18 anys, amb desvergonyiment i determinació, va demostrar caràcter i amb assistències i gols (3) va donar aire al seu equip. El GOG retallava diferències (29-24) i Carlos Ortega va aturar el partit per introduir algunes variants tàctiques, amb doble canvi atac-defensa, i col·locant Cindric i Valera en la primera línia. Inconscientment o no, el Barça va aixecar el peu de l’accelerador, però en cap cas va posar en perill la victòria. Així, va poder ampliar la seva espectacular ratxa de 26 partits d’imbatibilitat en la Champions, amb 24 triomfs i dos empats. Tot i la claredat de l’eliminatòria, l’equip blaugrana no es va estalviar les celebracions, amb la rotllana al mig de la pista, la volta d’honor i els càntics finals amb els Dracs.

Aquesta temporada estem jugant a un nivell fantàstic, i la prova és com hem guanyat el bitllet per a Colònia