Handbol

LUDOVIC FÀBREGAS

PIVOT DEL BARÇA

“Jugar al Barça és un orgull i vull gaudir-ho fins al final”

“Aquí he crescut com a persona i com a jugador, i m’agradaria acomiadar-me amb una altra Champions”

“L’equip està en molt bona línia i tenim un repte molt il·lusionant, que és guanyar un tercer títol consecutiu a Colònia”

Ja veurem com em va al Veszprém, però ara estic totalment centrat a acabar de la millor manera l’etapa al Barça

Ludovic Fàbregas (Perpinyà, 1996), considerat un dels millors pivots del món, tancarà diumenge la seva etapa en el Barça en la final a quatre de la Champions a Colònia. Tot i que el curs passat va arribar a un acord per iniciar un nou cicle a les files del Veszprém, el gegant de Banyuls de la Marenda no ha rebaixat ni un bri el seu compromís i sacrifici per defensar els colors blaugrana i aquest cap de setmana vol fer l’últim servei per engrossir el palmarès del club conquerint la dotzena copa d’Europa, la tercera consecutiva al Lanxess Arena. L’ascendència de Fàbregas, tant en defensa com en atac, serà un dels principals arguments del conjunt de Carlos Ortega, que tindrà com a rival en les semifinals el Magdeburg (dissabte, 15.15 h per Esport 3), l’únic equip que ha estat capaç de tombar el Barça aquest curs, en la final de la Super Globe. Un factor més per estimular la fam de victòria blaugrana.

Ja serà la seva cinquena final a quatre amb el Barça. Suposo que aquesta la deu viure d’una molt manera especial.
Sí, és especial, però crec que el més important és l’equip. El Barça està fent una temporada increïble i el fet de tornar-nos a classificar per a la fase final és un èxit per a tothom.
L’entrenador, Carlos Ortega, diu que els ha hagut de donar un toc d’atenció perquè últimament no els veia prou afamats de victòries. Què els ha dit?
Les paraules de l’entrenador són molt importants en aquest sentit. Ell té molta experiència i penso que els jugadors hem respost amb uns entrenaments de molta qualitat aquesta setmana, i intentarem mantenir aquest nivell d’exigència i de rendiment fins a la final a quatre.
Quin record li ve al cap, per bé o per mal, quan li diuen d’anar a una final a quatre al Lanxess Arena?
Ja tinc força experiència d’haver jugat diverses fases finals a Colònia i està bé treballar-ho una mica abans. A l’hotel hi ha molta gent, després hi ha el contacte amb els aficionats, però has de mirar de centrar-te en la competició i no distreure’t amb l’entorn i tot l’ambient que l’envolta. Jugar davant de 20.000 aficionats és molt especial i si acabes guanyant ja és increïble perquè és com posar el punt final a tota la feina de la temporada.
L’any passat van aconseguir revalidar el títol, cosa que no havia fet cap equip a Colònia, i ara tenen l’oportunitat d’incrementar el repte amb una tercera corona consecutiva.
Estem fent història. L’inici de la temporada passada va ser complicat, però vam acabar de la millor manera. I aquest curs estem en la mateixa línia. Cedir un únic empat a la pista del Kiel demostra el rendiment de l’equip durant tot l’any i en aquesta final a quatre tenim un repte molt gran, que és guanyar la tercera Champions consecutiva. Ho intentarem perquè en el Barça sempre tenim l’exigència i la pressió de guanyar títols, i ja estem molt acostumats a jugar per guanyar.
Els motiva especialment jugar contra el Magdeburg perquè és l’únic equip que els ha guanyat aquest curs i els ha barrat el pas en les dues últimes edicions de la Super Globe?
En aquest sentit també serà un partit especial. Intentarem guanyar, tot i que l’ambient serà complicat perquè juguem contra un equip alemany a Colònia. Ja ho vam viure l’any passat en la semifinal contra el Kiel. Segur que serà un partit molt exigent.
Omar Ingi Magnusson els va marcar 12 gols en l’última Super Globe. És un alleujament que no pugui jugar la semifinal?
Ja ho veurem. Estem treballant molt bé en la preparació del partit. És un equip de gran nivell, que ha fet una molt bona temporada en la Bundesliga i també en la Champions, i ha acabat segon de grup. Té altres grans jugadors i potencial com nosaltres, o com el PSG o el Kielce per guanyar la Champions.
En les cinc temporades al Barça ha mantingut una línia molt regular, però té la sensació que aquest curs ha ofert el seu millor rendiment? És a dir, marxa en el seu millor moment com a jugador?
Estic convençut que estic fent la meva millor temporada amb el Barça. He treballat molt per arribar a aquest nivell. Cal temps per poder mantenir aquest nivell durant una temporada sencera. Estic molt content de poder ajudar l’equip d’aquesta manera. És difícil, però la confiança dels entrenadors, dels companys i de tot el club m’ajuda a no abaixar el rendiment.
Prescindint del que passi aquest cap de setmana, amb què es queda d’aquests cinc anys al Barça?
Amb tot. Aquí he crescut com a jugador i com a persona. El meu fill ha nascut a Barcelona. Ha estat un orgull jugar en el Barça i vull gaudir-ho fins a l’últim moment guanyant una altra Champions amb els meus companys, i amb el club.
És culer de tota la vida i el contracte amb el Veszprém és per dos anys, amb un tercer d’opcional. Tanca la porta a una tornada al Barça en el futur?
Ara estic concentrat a acabar de la millor manera aquesta etapa al Barça. Després aniré al Veszprém i ja veurem com anirà, i del que passarà més endavant ara mateix no en puc dir res. Ja ho veurem.
Marxa d’un equip que ha guanyat onze Champions, les dues últimes consecutives, per anar a un projecte que encara no n’ha guanyat cap. Admet que és una decisió de risc?
Sí, però m’agraden els reptes i em motiva. És un projecte bonic i intentarem guanyar títols, i també la Champions, que és el gran objectiu del club. De totes maneres, ara només penso a guanyar aquesta Champions amb el Barça. És un objectiu d’aquest curs, però també des de la final de l’any passat en què ens vam conjurar per tornar-hi i intentar tornar a guanyar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)