Atletisme

L’etíop Amane Beriso Shankule triomfa en la marató del mundial

Amane Beriso Shankule ha liderat el doblet etíop de la marató del mundial de Budapest que s’ha convertit en pura selecció natural en la segona meitat de la prova. Un canvi de ritme en el cinquè pas pel Pont de les Cadenes, entre el quilòmetre 36 i el 37 que separa Pest de Buda, ha començat a aclarir la lluita fratricida en què s’ha convertit la cursa en el tram final. Amane Beriso ha arribat a la meta de la Plaça dels Herois en 2h24:23, seguida per Gotytom Gebreslase (2h24:34), que defensava el títol d’Eugene, i de la marroquina Fatima Ezzahra Gardari (2h25:17), la gran sorpresa entre les places d’honor. L’etíop Yalemzerf Yehualaw, que ocupava el segon lloc quan la seva compatriota ha fet l’atac definitiu, ha patit una important davallada en el tram final i ha vist com se li escapava el podi, primer superada per Gardari i després per la israeliana Lonah Chemtai Salpeter (2h25:38). Amb tot, ha tingut prou reserves per arribar a meta en cinquè lloc, en 2h26:13.

Soler arriba 27a i Galimany, 38a

Les catalanes Meritxell Soler (2h34:38), que debutava en un gran campionat, i Marta Galimany (2h37:10) han arribat a meta en 27è i 38è lloc, respectivament. En declaracions a Carrer Lliure, la fondista de Sant Joan Vilatorrada ha valorat positivament la seva actuació a Budapest: “Potser esperava anar un pèl més ràpida, però ens hem sabut adaptar a les condicions de molta calor i humitat. Al principi hem anat bastant lentes, però jo he anat al ritme que sabia que podia aguantar. Més endavant, he estat més valenta, però sense passar-me i penso que ha estat una bona estratègia de cursa.” La vallenca, en canvi, no ha complert les expectatives. “Avui no ha estat el meu dia. Quan ha sigut el moment d’anar cap endavant les cames m’han portat més aviat enrere. No era el resultat que esperava perquè em trobava molt forta”, ha assegurat sense perdre el somriure i després de felicitar Soler pel seu bon resultat.

Segona part molt més ràpida

La primera meitat de la prova ha transitat a un ritme relativament còmode, amb un parcial de 1h14:29 i un nodrit contingent de més d’una vintena d’atletes. A partir d’aquí, i amb constants canvis de ritme, la cursa s’ha accelerat. El grup ha anat perdent unitats fins que superat el trentè quilòmetre el triomf ja era cosa de les corredores etíops. Soler ha passat la mitja marató en 1h16:14 (42a) i Galimany en 1h16:35 (47a).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)