Barça

Partit entre amics

El Barça tanca l’estada asiàtica contra el Vissel Kobe d’Andrés Iniesta, David Villa i Sergi Samper

Ernesto Valverde no podrà disposar ni de Gerard Piqué ni de Hiroki Abe, tots dos amb molèsties

El Barça tanca avui la primera de les dues gires que farà aquesta pretemporada, l’asiàtica. Ho farà disputant un partit (11 h, Barça TV) contra el Vissel Kobe, l’equip propietat de Hiroshi Mikitani, propietari també de la multinacional Rakuten, principal patrocinadora del conjunt blaugrana i que s’ha encarregat de l’organització de tota aquesta gira. El partit enfrontarà per primera vegada el Barça a Andrés Iniesta, principal icona de l’equip japonès, en què juguen dos blaugrana més, David Villa i Sergi Samper, i que acaba de contractar Thomas Vermaelen, jugador del Barça fins al 30 de juny passat.

“Serà un moment especial, no només per a mi sinó també per al club, per als meus companys, per a tot el Japó. Jugar contra el Barça sempre és especial, és un moment que cal assaborir. Serà estrany, però el context no és el mateix, no és un partit oficial. Espero gaudir de l’estona que pugui jugar i poder competir, poder fer coses que ens serveixin per al pròxim partit”, explicava Iniesta parlant d’aquest partit en què jugarà per primera vegada contra molts amics amb qui ha compartit vestidor durant molts anys.

Un d’aquests amics és Sergio Busquets, un dels capitans de l’actual Barça, que sap perfectament el que representa Iniesta per a la plantilla. “Andrés és un jugador especial per a tots els futbolistes que hem sortit del planter. Ho fa tot molt fàcil tant dins com fora del camp. És un amic i hem viscut grans moments plegats. Serà un partit estrany”, deia Busquets, que va lloar Frenkie de Jong, un dels jugadors que han arribat al Camp Nou aquest estiu per reforçar el mig del camp, allà on mana el de Badia. “És un grandíssim jugador. Ja sabem el que va fer a l’Ajax la temporada passada. Pot jugar com a mig centre o com a interior. La competència sempre és bona i l’equip en surt beneficiat”, deia Sergio Busquets.

No podrà disposar el Barça de dos jugadors en el partit d’aquest matí. Ernesto Valverde va confirmar que el japonès del filial, Hiroki Abe, continua arrossegant els problemes físics que ja no el van deixar jugar contra el Chelsea. A més, tampoc podrà jugar Gerard Piqué. El central té molèsties a la cuixa esquerra. Res important, però Valverde no s’arriscarà tractant-se d’un partit de pretemporada.

El rival, el Vissel Kobe, és entrenat per l’alemany Thorsten Fink. És el tercer tècnic que té l’equip de Mikitani aquest any, després de Juanma Lillo i el japonès Takayuki Yoshida. Ocupa la quinzena posició en la lliga japonesa, prop de la zona de descens, una situació que no fa que Iniesta es penedeixi de la seva aventura japonesa. “Des del punt de vista personal estic molt bé, també des del familiar. Els resultats no són els desitjats, però estem intentant millorar”, explicava Iniesta, que, després de deixar el Barça com a capità, és ara el capità i la gran estrella del Vissel Kobe.

BUSQUETS

“De Jong és un gran jugador. La competència és bona perquè beneficia l’equip”

EL RIVAL

El Vissel Kobe és quinzè en la lliga japonesa i aquest any ja ha tingut tres entrenadors

ANDRÉS INIESTA

Serà estrany jugar contra el Barça, però també serà especial. Espero gaudir una estona i poder competir i provar coses

Valverde demana un lateral esquerre

Breu va ser la roda de premsa que Ernesto Valverde va oferir, en companyia de Thorsten Fink, com a prèvia del partit d’aquest matí. El tècnic extremeny va tenir temps, però, de parlar del mercat, i va reconèixer que busquen un lateral esquerre. “És veritat que en aquesta posició vam tenir algun problema la temporada passada i podríem incorporar algú. Estem oberts fins a l’últim dia de mercat”, deia Valverde. El jugador del Betis Junior Firpo continua sent l’opció preferida al Barça. Valverde, quan torni a Barcelona, es trobarà ja amb Luis Suárez, que ahir va començar a entrenar-se en solitari a la ciutat esportiva Joan Gamper.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)