Barça

Cal començar bé

El Barça, encara amb el mal record d’Anfield molt present, s’estrena en la Champions al sempre complicat camp del Borussia Dortmund

Leo Messi passa una última prova a Barcelona i puja a l’avió, ja recuperat de la lesió al soli. S’espera que pugui participar en el tram final del partit d’avui

L’irregular Barça de la lliga s’estrena aquesta nit en la Champions. L’equip que ha golejat i ha jugat dos grans partits com a local, però que no ha estat capaç de guanyar en cap de les dues sortides que ha tingut, visita un dels estadis més complicats del continent, el Signal Iduna Park de Dortmund, la casa del Borussia, on els aficionats locals converteixen cada partit en un espectacle que empeny els seus i intimida els rivals.

L’escenari del debut del Barça aquesta temporada a Europa és espectacular i possiblement per això no s’ho ha volgut perdre Leo Messi. També perquè l’argentí té aquesta competició entre cella i cella. La tenia després de la desfeta de Roma de fa dues temporades i la té després que l’equip blaugrana repetís aquell ridícul el curs passat a Liverpool. Aquella eliminació encara fa mal, i tot el barcelonisme vol començar a oblidar-la des d’avui mateix.

Messi està lesionat des del 5 d’agost, encara no ha jugat ni un minut aquest curs i s’esperava que no viatgés a Alemanya, però les bones sensacions i les ganes de jugar han fet que ahir acabés pujant a l’avió. Es va entrenar una estona amb el grup divendres i va completar l’entrenament de diumenge. Va parlar amb Ernesto Valverde i li va dir que estava preparat per jugar. El Barça, a diferència del que acostuma a fer sempre, no es va entrenar ahir a Dortmund. Ho va fer a la ciutat esportiva Joan Gamper. Allà, Messi va passar una última prova i va rebre el permís dels serveis mèdics per viatjar. No serà titular, però està previst que jugui l’última mitja hora.

Si l’ambient del Signal Iduna Park intimida els visitants, la presència de Messi pot causar el mateix efecte en el Borussia Dortmund, que va començar el curs guanyant la supercopa contra el Bayern de Munic i que és segon en la Bundesliga, darrere del Leipzig, amb tres victòries i una derrota. Els alemanys tenen un tècnic, Lucien Favre, que sempre s’ha mostrat admirador de l’estil de joc que va promoure Johan Cruyff. Així que es preveu un partit amb dos equips lluitant per tenir la pilota i buscant la porteria rival. Els de Dortmund tenen futbolistes molt perillosos en fase ofensiva. Com Reus, Jadon Sancho i l’exblaugrana Paco Alcácer, que arriba al partit en un moment de forma excel·lent, havent marcat en tots els enfrontaments que ha disputat aquest curs, deu gols en vuit partits en total, números que l’acrediten com el gran golejador que sempre ha estat. Uns registres que ha assolit amb el suport de Jadon Sancho. El futbolista londinenc té un canvi de ritme excel·lent, molt difícil d’aturar per als rivals, i és un gran assistent.

L’equip de Favre lluitarà amb aquestes armes per una victòria sempre important. Serà el primer partit de la lligueta, però sempre és bo començar amb una victòria o sumant lluny de casa. I més en un grup que sembla igualat i complicat, amb la presència també de l’Inter de Milà.

Per mirar de tornar a Barcelona amb alguna cosa positiva, Valverde, a banda de recuperar Messi, també ha recuperat Luis Suárez. L’uruguaià va jugar mitja hora contra el València i va fer dos gols. Bon retorn ara que arriba la Champions, on té un deute pendent. No marca des de fa quatre anys lluny del Camp Nou en la Champions, des del 15 de setembre del 2015, a Roma. Se l’espera avui en l’onze titular, compartint davantera amb Griezmann i amb un futbolista del planter. Podria ser Carles Pérez o Ansu Fati, després de l’exhibició del guineà de 16 anys contra el València.

Pel que fa al mig del camp, el tècnic extremeny va donar descans en els últims minuts del partit contra el València a De Jong i també a Arthur. Caldrà veure si aposta per aquests dos futbolistes de toc i control com a interiors o prefereix un home de més presència física en la posició del brasiler. Podria ser Rakitic, que va tornar a jugar dissabte després de no haver sortit en el mercat d’estiu, o Sergi Roberto, que va descansar contra el València després d’haver estat titular en els tres primers partits de lliga. El de Reus, però, també podria actuar al lateral dret.

Sigui com sigui, el Barça comença la Champions amb un partit de màxima exigència, però amb la bona notícia que Messi no s’ho ha volgut perdre.

SUÁREZ

Després de fer dos gols dissabte, s’espera que per fi marqui a Europa com a visitant

ALCÁCER

És un dels perills del Borussia. Acumula deu gols en vuit partits aquest curs

DUBTES

Valverde pot continuar amb un mig del camp de toc o fer entrar un home més físic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)