Barça

La coronació de De Jong contra el Madrid

Expert. L’holandès, que ja els va eliminar amb l’Ajax, ja sap el que és deixar amb un pam de nas els blancs

Frenkie de Jong va carregar de motius aquells que el volien per al Barça amb un recital de futbol el dia que el seu Ajax, el curs passat, va eliminar el Madrid en els vuitens de final de la Champions League. Era el seu primer partit al Bernabéu –el segon, després de l’anada, contra el Madrid–, i el migcampista va dirigir el seu equip davant l’atònita mirada de tot Europa, que va veure com el jove conjunt holandès clavava quatre gols als blancs. Avui De Jong jugarà el seu tercer partit contra el Madrid, el primer vestint la samarreta blaugrana, en una temporada en què ha satisfet les expectatives: avui l’espera la coronació al gran escenari del futbol mundial.

De Jong va ser imparable en el primer precedent que l’enfrontava amb el Madrid el curs passat. “Va ser un partit molt especial per a nosaltres. De fet, diria que el del Santiago Bernabéu va ser el millor que vam jugar. Va ser una sorpresa per a tothom que estava mirant el partit”, recorda el migcampista holandès. “L’1-4 al seu estadi, eliminar-los fent un bon futbol... Tinc molt bon record d’aquell partit.” En aquell matx, segons dades de Sofascore, el futbolista va completar 49 passades (un 89% d’eficàcia), va guanyar el 66% de les pugnes i l’únic duel aeri contra un mig del camp que era dels més exigents de tot el continent (Casemiro, Modric i Kroos). “El de l’any passat amb l’Ajax va ser molt especial, però ara és un altre partit, estic en un altre equip i serà diferent”, explica el jugador, que arriba en un moment de forma extraordinari.

Referent

De Jong lidera l’equip amb més possessió de pilota de la lliga (62%, just per sobre del Madrid, 56%) i el que més ràpid la fa circular (17,2 passades per minut, 3,5 passades més que la mitjana de la lliga). “Es trobaran a la gespa dos dels millors equips del món. Intentarem dominar el partit com sempre fem. No sé com el plantejaran ells, però nosaltres ho farem de la mateixa manera que qualsevol altre: tenint la possessió, creant moltes ocasions i fent gaudir la nostra gent”, manifesta l’holandès, que és una peça central en l’entramat: és el jugador més eficient en la passada de tot el campionat (completa el 92,5% dels intents) i el migcampista que més juga de l’equip en la lliga. Tot plegat, segons dades de la mateixa competició.

PRECISIÓ

92,5%
d’eficiència
en la passada està registrant De Jong en la lliga. Lidera el campionat en aquest aspecte.

POSICIÓ

37,7
passades
a camp contrari completa De Jong cada partit de mitjana en la competició.
59%
dels duels
guanya De Jong en la lliga: uns cinc en cada partit de mitjana.

Satisfet amb les actuacions de l’equip en la lliga

El clàssic arriba en un moment clau per desequilibrar la igualtat que hi ha entre el Barça i el Madrid al capdavant de la classificació. Els blaugrana, abans de l’empat contra la Real, encadenaven set victòries i havien redreçat el camí erràtic de principi de curs. “La lliga està molt igualada i crec que això és bo, perquè hi haurà més tensió”, explicava De Jong sobre el partit que disputaran els dos equips: “Són triomfs que ens fan créixer com a equip, perquè normalment són molt complicats. Agafes confiança quan guanyes i, sobretot, si l’equip juga millor. Crec que encara podem jugar millor, però l’equip està evolucionant i ho fem en cada partit”, assegura el jugador, que resta importància al fet que el clàssic s’hagi hagut d’ajornar i s’hagi de disputar a mitjan desembre: “Tant se val la data en què es jugui; jugar contra el Madrid sempre és especial. A més, la meva família vindrà a veure el partit. Es viurà un ambient espectacular.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)