El VAR i Oblak frenen el Barça (2-3) i no hi haurà clàssic

Supercopa d’Espanya (Semifinal 2). Partidàs de Messi i Oblak, amb premi final per a un Atlético que s’ha aixecat de la lona impulsat pel VAR i que ha acabat penalitzant dues pèrdues de Busquets i Griezmann

El Barça no jugarà diumenge la final de la supercopa d’Espanya. No hi haurà clàssic. Hi haurà derbi madrileny. L’Atlético de Madrid s’ha imposat als blaugrana a Jiddah per 2-3 en un partit boig i amb un alt protagonisme del VAR, que ha anul·lat dos gols als de Valverde. Partit tens i amb polèmica. Res a veure amb el guió pla de la primera semifinal jugada ahir entre el Madrid i el València.

Després d’un primer quart d’hora de ritme baix i ple d’interrupcions –Correa i Oblak han necessitat assistència mèdica després de dues topades amb Neto i Suárez–, el partit s’ha animat amb la irrupció a escena de Messi i Oblak, els dos noms propis del partit. L’etern Pitxitxi i l’etern Zamora un cop més cara a cara. Partidàs d’un i altre.

Oblak ha mantingut dempeus l’Atlético durant el primer temps. Primer amb una gran aturada per desfer un xut de Messi després d’una connexió amb Alba (22’) i després col·locant una gran mà per guanyar un u contra u davant de Griezmann (39’). També Neto ha intervingut amb encert per evitar el gol de falta d’Héctor Herrera (32’).

El Barça ha estat notablement superior en tota la primera part, però l’Atlético ha necessitat només vint segons per marcar després de la represa. Ho ha fet a través de Koke, el seu capità, i que havia entrat en el terreny de joc en l’inici d’aquesta segona part. Joao Félix ha connectat amb Correa i aquest ha cedit per a l’aparició de Koke que després de guanyar-li la posició a Sergi Roberto ha definit amb encert davant de Neto (46’).

Messi ha empatat només cinc minuts després (51’). L’argentí ha lluitat una pilota dins l’àrea entre Savic i Koke, i després d’endur-se-la ha connectat un xut dur amb la cama dreta per enderrocar per fi el mur d’Oblak.

Griezmann ha marcat l’1-2 en el minut 62. Eren els millors moments del Barça. Jordi Alba ha centrat des de l’esquerra, Suárez ha rematat duríssim de cap, Oblak s’ha tornat a lluir, però el refús l’ha caçat el davanter francès per castigar al seu ex equip.

Abans el VAR li havia anul·lat un gol a Messi per ajudar-se suposadament amb el braç abans de batre per segona vegada a Oblak (60’). No ha estat l’únic gol que li han anul·lat al Barça. En el minut 73 nova aparició polèmica del VAR per anul·lar el 3-1 de Piqué per un discutible fora de joc previ d’Arturo Vidal.

El VAR ha castigat al Barça i ha donat vida a un Atlético que s’ha aixecat de la lona quan estava ferit de mort. Dues pèrdues de pilota incomprensibles de Busquets i Griezmann han condemnat al Barça en els minuts finals. En la primera acció la pèrdua de Busquets ha acabat en penal de Neto a Vitolo i Morata no ha fallat (80’). I sis minuts després ha estat Correa qui ha sentenciat amb un xut que ha arribat a tocar Neto però no amb suficient fermesa com per evitar que la pilota acabés traspassant la línia de gol.