Barça

“Si no guanyem, les aigües no baixen tranquil·les”

Piqué. El defensa català vol girar full en tot el que fa referència a la polèmica viscuda aquesta setmana i recorda que han de guanyar perquè els resultats estan aguantant el club aquests últims anys

Poc es va parlar de futbol la setmana passada a Barcelona. Poca pilota i massa debat sobre el que es fa o es diu a les xarxes socials, amb intenció o sense i amb coneixement o no. Debats que defineixen la idiosincràsia d’un club però que no agafen tanta magnitud si l’equip respon sobre la gespa. Piqué és un bon coneixedor de l’entorn blaugrana i de la seva capacitat autodestructiva i per això confia a marxar de Nàpols amb un triomf per no tornar a despertar el caràcter autodestructiu de l’entitat. “Els resultats han aguantat el club aquests últims anys. Les aigües no baixen tranquil·les si no tenim bons resultats.” El defensa català va instar tothom a girar full en tot el que fa referència a la crisi de les xarxes socials, malgrat que ell va ser un dels involucrats més directes perquè des d’un d’aquests comptes se’l criticava. Piqué es queda amb les explicacions que els va donar Bartomeu, al qual va veure “tocat”. “Tot el que no sigui la pilota o el futbol ens perjudicarà de cara al futur”, va dir.

Sobre aquest tema, també va justificar el seu atac a un periodista, al qual va qualificar de “titella”. Tampoc es penedeix del gest. “De putxinel·lis, n’hi ha a tot arreu. En algun aspecte de la nostra vida ho som tots. No és un missatge a la directiva. Tota la gent de poder té els seus afins i gent que els protegeix. Però quan es passen certes línies s’ha de sortir.”

Parlant ja del partit d’avui contra el Nàpols, Piqué va advertir dels perills del conjunt italià, que ha anat “de menys a més” perquè té jugadors de qualitat com ara Insigne, Milic o Mertens. El central va admetre que el Barça potser aquest any ja no és tan favorit com en els anteriors, però no renuncia a no lluitar pel títol. “Altres anys potser érem més favorits. Potser no som els més favorits de tots, però possibilitats en tenim, no sé quantes. Hem d’anar pas a pas, passar l’eliminatòria i després ja ho veurem. No semblem tan forts, però potser a l’abril o al maig anem disparats.”

A ningú se li escapa que el duel contra el Nàpols té una simbologia especial perquè el Barça visita per primer cop aquest estadi en competició oficial i perquè va ser a San Paolo on Maradona es va convertir en divinitat, més enllà de l’Argentina. Nàpols viu amb expectació la presència de Messi i el Barça. I la comparació entre tots dos es fa inevitable. Piqué, però, no té dubtes i es queda amb el seu company. “Maradona va ser un jugador únic, que va donar molt a aquest esport, al Barça i al Nàpols serà recordat per sempre. Però em quedo amb la regularitat de Leo i la màgia que fa cada dia.” La litúrgia, però, queda en un segon terme si després no es pot traduir en un bon partit. “El Leo està content de jugar en un estadi nou per a ell. Està molt bé la tradició, però si no obtenim un bon resultat ningú estarà content”, va precisar. De nou torna el Barça a jugar una eliminatòria europea fora de casa. Un moment perquè apareguin vells fantasmes i que encara estan en el record de bona part d’aquests jugadors. Piqué no amaga que tot el viscut a Roma i Liverpool encara els condiciona, encara que s’espera que més per bé que no per mal. “Mai oblidarem Roma i Liverpool. Van ser dos cops molt durs però de les grans derrotes també pots treure coses positives i cal mirar endavant”, va dir.

LA FRASE

Potser no som els més favorits de tots, però de possibilitats en tenim, no sé quantes. Hem de passar l’eliminatòria i després ja ho veurem
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)