Barça

El Barça, de nou favorit en la lluita per conquistar LaLiga

  • VÍDEO: .

Només cal fer una ullada a la taula classificatòria de Laliga Santander per a adonar-se que el FC Barcelona està molt a prop d’aixecar de nou el títol, ara altra vegada com a líder del campionat després de l’última jornada, en la qual els blaugrana van guanyar el seu partit contra la Reial Societat (1-0) i el Madrid va perdre al camp del Betis (2-1). Això suposaria el seu tercer trofeu consecutiu de lliga del Barça en aquesta competició. Després d’un inici d’any força irregular l’equip de Setién encara ho té tot de cara per guanyar la lliga i la Champions.

A més, l’equip dirigit per Quique Setién ha demostrat una gran capacitat per superar els imprevistos que se li han anat plantejant durant els últims mesos, una cosa que es pot observar amb l’últim fitxatge després de les lesions de Luis Suárez i Ousmane Dembélé. D’aquesta manera, els culers han contractat els serveis del danès Martin Braithwaite, que jugarà a la Ciutat Comtal fins el 2024 amb una clàusula de rescissió de 300 milions d’euros.

Per tant, el Barça encara aquests últims mesos de temporada regular amb optimisme, sabent que és superior a la màxima competició nacional ja que demostra una millor regularitat que la resta. Això sí, també s’espera que el Reial Madrid CF lluiti fins a l’últim moment per aixecar el títol, però els blancs compten amb la pressió d’haver conquerit tan sols dues lligues en l’ última dècada .

L’eficàcia en atac s’ha convertit en la principal fortalesa del conjunt culer

Així mateix, no podem passar per alt que el Barça s’ha posicionat, sense cap dubte, com l’equip més letal en atac de tota Laliga Santander. D’aquesta manera, és l’únic club de la màxima categoria de futbol espanyol que manté una mitjana superior als dos gols per partit, una xifra espectacular que s’ha convertit en el seu principal fortalesa.

No obstant això, no estem davant d’un fenomen nou ja que, gràcies a la seva efectivitat durant les últimes temporades, els culers han aconseguit superar recentment al seu etern rival, el Reial Madrid, com l’equip més golejador de primera divisió. Per tant, els de Setién trenquen amb més de cinc dècades situant-se per darrere dels blancs a la taula anotadora, una dada que demostra un projecte esportiu sòlid que no deixa de créixer.

Gràcies a aquest tipus de xifres, el Barça és un dels favorits per fer-se amb el títol segons les apostes esportives en Betway . De fet, a dia 4 de març, les quotes estaven a 2.20 al fet que els blaugranes aixecaran el seu novè trofeu de Lliga en dotze temporades, mentre que la mateixa aposta per part del conjunt blanc tenia una quota de 1.66.

Un altre dels factors que pot resultar decisiu en aquest context són els problemes de plantilla amb què encara el Reial Madrid aquests últims compassos de la temporada, especialment després de la important lesió d’Eden Hazard. Així, el belga signa una primera temporada com a madridista molt irregular a causa dels problemes físics, que li han permès disputar només quinze partits oficials amb el seu nou equip.

Leo Messi, la gran esperança dels blaugrana de cara al tram final de temporada

Finalment, val la pena assenyalar que Lionel Messi segueix sent la gran esperança de l’Barça durant aquesta temporada, a causa de que als seus 32 anys manté un estat de forma espectacular i es manté com el principal referent ofensiu dels catalans. A més, encapçala en solitari la classificació de golejadors i d’assistents a Laliga, demostrant en tots els partits que és una peça intocable per a l’esquema de joc del conjunt culer.

De fet, l’astre argentí h a participat en més de 1000 gols al llarg de la seva carrera esportiva, gràcies als seus 697 gols i 306 assistències. Així, Messi es dirigeix irremeiablement cap al seu setè pitxitxi a Laliga, encara que tot apunta que no serà capaç de revalidar la Bota d’Or que va conquistar durant la passada temporada.

Finalment, no hem de passar per alt que totes aquestes gestes esportives li han valgut a Messi per rebre al mes de febrer el Premi Laureus World Sport, dins de la categoria de millor esportista masculí internacional de l’any. Així mateix, s’ha convertit en el primer futbolista en aconseguir aquest prestigiós guardó, engrandint encara més la seva llegenda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.