Barça

Moix convida la plantilla a la mesa de negociació

El sotrac econòmic derivat de la Covid-19 en tots els àmbits de la societat, també en l’esport, obliga el Barça a continuar adoptant mesures dràstiques. En aquest sentit, ahir va quedar constituïda la mesa de negociació per a l’inici del procediment de modificació substancial col·lectiva de condicions laborals i l’expedient de regulació de treball temporal, integrada pels representants de la direcció i els representants dels treballadors del club. El Barça preveu aquesta temporada una caiguda d’ingressos superior al 30% i està obligat a trobar solucions immediates que permetin rebaixar la carpeta de les despeses. La lupa està posada en els salaris dels jugadors i els empleats.

“La pandèmia està afectant tothom. La temporada passada vam tenir 280 milions menys d’ingressos a causa de la paralització de les competicions i la no ocupació de les instal·lacions esportives. El que toca fer ara és prendre mesures excepcionals per poder adequar el pressupost a la realitat que estem vivint. Havíem de posar en marxa aquesta mesa de negociació com un element més de gestió per poder aconseguir l’equilibri pressupostari. Dins d’aquesta mesa els diferents col·lectius que estan afectats dins de l’entitat poden fer les seves aportacions singulars d’acord amb la seva especificitat dins del que és el col·lectiu complet de club, amb l’objectiu de buscar una solució conjunta”, explica Jordi Moix.

El vicepresident econòmic del club convida els futbolistes de la primera plantilla a sumar-se a la negociació. Ho feia hores després que el comitè d’empresa respongués al comunicat del Barça amb una altra nota en la qual entenia que el comitè “no té legitimitat per representar els jugadors del primer equip de futbol”. La negociació s’acabarà el dia 5 de novembre.

Aquesta constitució de la mesa arriba després que el club fes oficial just acabar el partit contra el Ferencváros l’acord de renovació de Ter Stegen, Piqué, Lenglet i De Jong. Quatre renovacions d’una tacada amb la fórmula de reducció de sou per a aquest curs a canvi d’allargar els contractes amb més temporades. El club també està treballant en les renovacions de Griezmann, Sergi Roberto i Busquets, amb els mateixos termes que les anteriors, però no hi ha acord definitiu i aquest no es podrà anunciar fins que acabi la negociació amb la mesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)