Barça

MEMPHIS DEPAY

DAVANTER DEL FC BARCELONA

“Quan tens dificultats en la vida, t’aixeques i et tornes més fort”

Memphis s’aferra al seu caràcter guanyador i aspira a triomfar en el Barça com ho han fet molts altres compatriotes seus

Admet que De Jong està sent un bon suport en aquests primers dies al club i a la ciutat, i frisa per compartir atac amb Leo Messi

Koeman sempre ha confiat en mi. No li puc estar més agraït. Vull tenir molts èxits aquí en el Barça, per això he vingut
Messi és el millor jugador del món. Serà fantàstic jugar amb ell. En tinc moltes ganes. Serà excitant
Jo sempre he dit que tinc el cor d’un lleó, pel meu esperit i la meva mentalitat, que és lluitar pel que crec

Memphis Depay (13 de febrer del 1994, Moordrecht, Països Baixos) ha caigut dempeus a Barcelona. Gol en el seu primer partit contra el Girona i aplaudit pels aficionats blaugrana presents al Johan Cruyff cada cop que l’holandès tocava la pilota. Bon feeling. Memphis ha hagut d’esperar un any sencer per veure fet realitat el seu somni de jugar en el Barça. Ara confia retornar amb molts gols tota la confiança que Ronald Koeman té dipositada en ell.

Primers dies a Barcelona. Com estan sent les sensacions?
Molt bones. La benvinguda ha estat molt i molt bona, tothom ha estat encantador i a la feina, perfecte. He pogut tocar i sentir la gespa, la pilota, conèixer els nous companys d’equip... Ha estat una primera setmana fantàstica.
Ha estat com l’esperava?
Sí, penso que sí. Tot és molt gran aquí, com ja saps. L’estadi, la presentació, tota la gent que he conegut ha estat molt atenta i bona amb mi. Hi ha hagut qualitat en els entrenaments, i tot en general ha estat millor del que em pensava.
Ja ha fet el seu primer gol amb el Barça. Important començar marcant.
Per descomptat que és bonic marcar en el primer partit, sí. Però és molt més important treballar per posar les cames a to, treballar bé el físic. Segur que partit a partit m’aniré fent més fort. Jugar els primers minuts amb el Barça va ser un somni, estic molt content i amb ganes de més coses.
El president, Joan Laporta, va revelar que s’havia complert una profecia amb el seu fitxatge pel Barça perquè el seu avi així ho va pronosticar quan li va regalar una samarreta del club quan tenia sis anys.
Sí, m’ho va explicar la meva mare i n’estic molt orgullós. És una història certa i ara ja és una realitat. Soc jugador del Barça!
Ja va dir que no havia fitxat només perquè l’entrenador sigui Koeman, però segur que ha estat un factor decisiu, no?
És un entrenador que ha confiat sempre en mi, en l’equip nacional i que ha demanat el meu fitxatge pel Barça. No li puc estar més agraït, m’ha fet complir el meu somni.
Sembla que la temporada vinent Koeman vol jugar amb el 4-3-3. Vostè pot ocupar qualsevol dels tres llocs.
Puc jugar en el centre però també desplaçat a l’esquerra. Això ho ha de decidir l’entrenador. Però també et puc dir que en aquest equip els davanters tenim molta llibertat i també se’ns demana que tinguem molt moviment, així que la posició que et toqui ocupar no és tan important. El més important és entrenar-nos bé.
Messi, Griezmann, Ansu Fati, Agüero, Memphis, Dembélé... És una davantera que fa por.
Definitivament, sí que es pot dir que hi ha molta qualitat en aquest atac. I qualitats diferents. És excitant.
I sobretot va bé per a l’equip perquè es genera competència.
Sí, això segur que afavoreix l’equip perquè ens obliga a tots a estar a un nivell alt durant la temporada. Estic segur que tothom estarà motivat.
Podrà jugar amb Messi. És excitant coincidir amb ell en l’equip?
I tant. Ja vaig dir que per mi és el millor jugador del món. Serà fantàstic coincidir amb ell. Ja en tinc moltes ganes.
Ha treballat amb Cocu, Van Gaal i Koeman. Tres entrenadors amb un passat en el Barça. Ha parlat amb tots?
No encara, però segur que quan els vegi ho faré o durant la temporada tindré temps de fer-ho. Ara treballo amb un dels millors tècnics al Barça cada dia.
Al Barça, els holandesos han deixat petjada. Aspira a poder-ho fer, també?
Treballaré per això, sí. Però no m’obsessiono. Em centraré a fer bé la meva feina i segur que les coses aniran arribant de manera natural. Està clar que em vull convertir en un jugador important per al Barça i tenir molts èxits, per això he vingut.
És important per a vostè tenir De Jong en la plantilla. El pot ajudar?
Per mi, i malgrat la seva edat, és un dels millors migcampistes del món. Per descomptat que serà d’una gran ajuda; aquests primers dies ja m’ha ajudat molt i he parlat molt amb ell. Tenim una connexió especial també en l’equip nacional, així que treballar cada dia amb ell i jugar en el mateix equip és fantàstic.
Va jugar en el Manchester United, però el salt important en la seva carrera el va fer a França, en l’Olympique de Lió.
Sí, a Manchester era molt jove, tenia 21 anys i no vaig ser-hi gaire temps per poder demostrar la meva qualitat. Vaig marxar perquè volia jugar tots els partits i a Lió vaig tenir l’oportunitat de fer-ho. Vaig créixer molt com a futbolista i com a persona. Vaig acabar sent el capità de l’equip i això em va donar unes responsabilitats en l’equip. Va ser molt important per a mi jugar en el Lió perquè em va fer el jugador que soc ara i m’ha donat l’oportunitat de jugar en el millor club del món. Soc millor jugador.
Els aficionats del Barça volen la Champions, que no es guanya des del 2015. És el gran objectiu de l’equip?
És veritat, és el trofeu més important que es pot guanyar i està clar que és un dels objectius que tenim, però també ho és la lliga. Volem aconseguir tots els títols possibles i la Champions potser sí que és el que ens donaria més alegria i sabem que és important. Però també sabem que és una competició on hi ha equips amb moltíssima qualitat.
El Real Madrid i l’Atlético seran els grans rivals del Barça aquesta temporada?
Així va ser la temporada passada. Soc nou en la lliga i no sé exactament què va passar la temporada passada, però està clar que seran dos dels aspirants al títol.
He llegit en alguna entrevista que a vostè li agraden els felins, més enllà dels lleons, i que en té un de tatuat a l’esquena, per què li agraden? Pel seu instint, la seva bellesa...?
Són uns animals molt bonics, però jo sempre he dit que tinc el cor d’un lleó, pel meu esperit i la meva mentalitat, que és lluitar pel que crec. Quan tenia 25 anys vaig escriure un llibre sobre la meva vida, i el títol era Heart of a lion. És la meva mentalitat.
Vostè es tan letal a l’àrea com els lleons caçant..
(Riu) No va tant en un sentit físic, sinó en la mentalitat, que és molt important.
Ara parlava de la mentalitat. Vostè no va tenir una infància fàcil. Això l’ha ajudat a ser millor jugador, a definir el seu caràcter?
Quan tens dificultats en la vida i t’aixeques, n’aprens i et tornes més fort. I definitivament tot el que vaig viure de jove m’ha fet ser qui soc ara. I gràcies a això segur que soc més fort. Aprens de totes les situacions de la vida.
També és un gran amant de la música, especialment del rap, no?
M’agrada el rap, però també altres estils de música, la clàssica, l’espanyola. Estimo la música!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)