Barça

Tren amb destinació Torí

UEFA Women’s Champions League. El Barça inicia la defensa del títol guanyat a Göteborg contra un Arsenal que va ser campió el 2007

Sona la música de la Champions i el campió torna a escena. Quatre mesos i mig després de tocar el cel a Göteborg, el nou Barça de Jonatan Giráldez debutarà aquesta nit (21 h, DAZN i Barça TV) en la màxima competició continental –que estrena format– contra un Arsenal que, igual que les blaugrana, també té nou director d’orquestra: Jonas Eidevall ha agafat el relleu de Joe Montemurro a la banqueta.

El Barça començarà la seva defensa del títol contra el rival més fort del grup C, en què també hi ha el Hoffenheim i el Koge. L’Arsenal també sap què és guanyar una Champions (2007) i després d’acabar tercer en la Premier la temporada passada, s’ha classificat per a aquesta fase prèvia amb autoritat, superant l’Okzhetpes, el PSV i l’Slavia de Praga. Les gunners han començat la temporada amb la mateixa força que el Barça i no han cedit cap punt en la lliga. Golejades contra l’Aston Villa (0-4), contra el City (5-0) i contra el Reading (0-4), i victòria contra el Chelsea (3-2), finalista de l’última edició de la Champions. I golejada també contra el Tottenham en la FA Cup (5-1). Espanten els seus números, com espanten els del Barça: 35 gols a favor i només un en contra en les cinc primeres jornades de lliga. El 9-1 contra l’Alavés de fa només tres dies és un bon avís per a les angleses.

Jonatan Giráldez facilitarà avui la llista oficial de convocades, però en les últimes hores el tècnic gallec ha tingut un pòquer de bones notícies amb la quàdruple alta mèdica de Sandra Paños, Andrea Pereira, Jenni Hermoso i Leila. Les dues últimes tornen després de dues lesions de llarga durada i encara no tenen ritme de competició.

L’Arsenal trepitjarà el Johan Cruyff precisament amb una holandesa com a principal amenaça. Vivianne Miedema serà la futbolista a vigilar. La internacional pels Països Baixos ha estat dues vegades la màxima golejadora de la Champions. Ho va ser el 2017 i va repetir fa dues temporades. Sense anar més lluny, en l’última eliminatòria contra l’Slavia de Praga va marcar quatre gols. Més dades: la neerlandesa ha marcat 23 gols en els últims quinze partits en la Champions.

En els dos precedents del 2013, doble triomf anglès (0-3 i 4-0). Aquell era un altre Barça. Objectiu: ser en la final de Torí.

LA PRÈVIA

Som un equip molt competitiu i no ens conformem amb el que vam fer l’any passat. Volem continuar guanyant
Marta Torrejón
L’Arsenal té jugadores com Vivianne Miedema que ens poden fer mal en les transicions
Jonatan Giráldez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)