Gavi i Jutglà enlluernen, i Nico rescata dos punts

1a divisió. El Barça evita la tragèdia al Camp Nou amb un gol de Nico a cinc minuts del final contra un Elx que havia aixecat un 2-0 amb dos gols en dos minuts

El Barça de Xavi no guanyava un partit al Camp Nou des del dia del derbi. Avui contra l’Elx s’ha retrobat amb un triomf que es resistia des de la visita a Vila-real. Tres punts molt importants, amb un altíssim protagonisme dels joves i moltíssim patiment després que l’Elx aconseguís aixecar un 2-0 amb dos gols en només dos minuts.

Partidàs de Gavi un dia més i debut dolç com a titular de Ferran Jutglà al Camp Nou. Després de jugar uns minutets a Pamplona i de marcar en la Maradona Cup, Ferran Jutglà ha jugat avui el seu primer partit com a titular a primera divisió i ho ha celebrat amb gol. Seu ha estat l’1-0, amb una gran rematada de cap en un córner servit per Dembélé. El futbolista de Sant Julià de Vilatorta, de fet, ja havia avisat en el primer minut de partit, on ja havia vist porteria després d’una gran passada de Gavi, però Alberola Rojas l’ha anul·lat per un fora de joc molt justet.

Jutglà ha fet un bon partit actuant de fals 9, amb molta mobilitat. També bon partit de Gavi, que ha marcat un golàs en el minut 18. Ha fet un control orientat amb l’esperó d’esquena a porteria, ha conduït, s’ha desfet d’Enzo Roco amb un canvi de ritme i el seu xut ha entrat després de tocar el pal. Avui s’ha convertit en el tercer jugador del Barça més jove en marcar en la lliga després d’Ansu i Bojan.

El Barça ha tingut oportunitats per fer el tercer. Ha estat una gran primera part. Però en dos minuts en la segona meitat, del 61 al 63, ha tirat per la borda tot el que havia fet fins aleshores. Primer Tete Morente ha afusellat Ter Stegen amb un xut on el porter alemany hauria pogut fer alguna cosa més. I després ha estat Pere Milla qui ha castigat el Barça amb una rematada de cap al segon pal, lliure de marca, en una mala acció defensiva del Barça.

Els dos gols de l’Elx han estat una galleda d’aigua freda. Xavi, a la banda, se’n feia creus. Desesperació al Camp Nou. S’escapaven dos punts més. Però Gavi i Nico han aparegut en el minut 85 per rescatar el Barça. Gran acció de Gavi, passada enrere des de la línia de fons i rematada a barraca d’un Nico que deu minuts abans ja havia vist com Palacios li treia un xut des de damunt la línia de gol.

Victòria soferta i molt necessària en l’últim partit del 2021 al Camp Nou. Dimarts dura visita a Sevilla en l’últim partit de l’any. Això ja serà una altra història.