Barça

Xavi: “Estem veient coses molt interessants”

El tècnic culé reconeix que han estat més “espessos” davant la Juve que els anteriors partits, però “les sensacions són bones”

Xavi Hernández ha reconegut que el Barça no ha ofert una versió tan bona davant la Juve com en els dos partits anteriors de la gira americana. “Hem estat més espessos, però pot ser per la falta de ritme, la calor, el camp estava sec... A la primera part hem patit perquè els interiors i els extrems han de defensar més a dins”, ha explicat. Tot i això, els blaugrana van tenir opcions clares per acabar guanyant el partit davant els italians.

El tècnic de Terrassa no ha evitat reconèixer que s’ha de treballar molt i en molts conceptes, però s’ha mostrat satisfet: “Estem a pretemporada i hi ha coses a millorar, però la sensació és bona. La gent jove està donant guerra, s’estan veient coses interessants. Crec que anem pel bon camí”. Xavi assegura que les sensacions del que va de gira “són positives” i que “l’equip està creixent”. Ha afirmat que els jugadors “han agafat el que venim parlant des del novembre passat. Els entrenaments són molt intensos i molt bons, malgrat les condicions adverses de calor. No vol dir res perquè estem en pretemporada, però hi ha bon equip i il·lusió”.

Tot i això, Xavi ha volgut rebaixar una mica l’eufòria que viu l’entorn blaugrana pels últims fitxatges i la victòria al clàssic. “Qui ha dit que siguem el millor atac d’Europa? Nosaltres no tenim ni eufòria ni debat, hem de ser equilibrats emocionalment. Anem pel bon camí, però cal ser molt humils i treballar fort com ho estem fent”.

Sobre la idea de joc i l’adaptació dels últims a arribar ha explicat que “intentem jugar sempre amb superioritats numèriques dins del camp. Parlem de percebre l’home lliure, d’aparèixer, de donar suport, d’anar a l’espai, de moviments automatitzats... Hem vist coses molt interessants. És important que els nous l’agafin, però vénen de grans clubs i de grans entrenadors”.

El de Terrassa s’ha desfet en elogis sobre Ousmane Dembélé, l’home del partit amb els seus dos gols: “Ha demostrat del que és capaç, marcant diferències des de la banda dreta fins i tot en accions d’u contra dos. És un jugador diferent, especial i ens dóna molt, no n’hi ha gaires així. Però ha de marcar diferències, ser més constant, fer més gols. Al Dembélé d’abans no el conec, però des que he arribat el veig feliç i sempre em diu que està implicat en el projecte i ho està demostrant. El veig així des del novembre, per això vaig insistir que es quedés. Hi estic molt content”.

En el matx ha estat també protagonista Miralem Pjanic. El bosnià ha jugat quaranta-cinc minuts per primera vegada aquesta pretemporada i ho va fer a bon nivell. “M’ha agradat molt. Ha trobat la pilota, ha trobat interiors. Té una visió de joc exclusiva del futbol general, no n’hi ha molts que el vegin al primer toc. Sempre mira endavant, busca molt bé el ‘9’, té una capacitat tècnica extraordinària. Avui ha fet un gran partit”, ha manifestat Xavi Hernández.

Sobre la segona actuació de Lewandowski com a blaugrana, el tècnic culé ha expressat que “ens ajudarà molt amb la seva feina i amb la seva pressió. Els gols ja arribaran, perquè els ha marcat tota la seva carrera. És un futbolista amb una capacitat extraordinària, molt intel·ligent. Està treballant. Hem d’utilitzar-lo molt més. Quan ens pressionen a dalt, hem de jugar amb ell perquè aguanti en camp contrari.”

Finalment, sobre el canvi de Sergi Roberto a la mitja hora, Xavi ha aclarit que “estava pactat que jugaria trenta minuts i he preferit que fossin d’inici perquè li faltava intensitat. Hem de gestionar els riscos. El canvi no va ser perquè tingués cap lesió”. Sobre Dest, que el va substituir, l’entrenador blaugrana ha afirmat “va estar bé. És un futbolista versàtil, que defensa i corregeix bé. És un projecte de futur important.”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)