Tot per decidir a Old Trafford

Europa continua sent un repte complicat per al Barça. Els blaugrana han hagut de treballar de valent per no afrontar el duel de tornada dels setzens de l’Europa League contra el Manchester United amb desavantatge. Els de Xavi, però, han pogut empatar un partit que se’ls havia complicat en pocs minuts (2-2) i tot es decidirà en territori anglès.

El Barça no s’ha trobat còmode davant un equip que també arribava en plena forma al duel. Després dels primers quaranta-cinc minuts, la sensació era que el Manchester United podia generar més perill. Només començar, els red devils ja han trepitjat l’àrea de Ter Stegen amb una centrada des de la dreta que ningú ha pogut rematar. Tot i això, la primera ocasió ha estat per als blaugranes amb un xut de Lewandowski dins l’àrea que De Gea ha rebutjat bé (9’). L’equip de Xavi Hernández ha tingut problemes per sortir des de camp propi, amb algunes pèrdues de pilota massa fàcils. El United, ben plantat, ha tingut les ocasions més clares de la primera meitat. Primer, amb un remat de Sancho que De Jong ha fregat amb el peu i ha provocat que la pilota sortís fregant el pal (26’). Només dos minuts després, ha aparegut el salvador del Barça: Ter Stegen. L’alemany ha tapat bé un cara a cara amb Weghorts (28’) i, sobretot, ha tret una mà providencial a Rashford quan la pilota ja entrava (34’). La resposta del Barça l’ha protagonitzat Jordi Alba, que ha aprofitat un error en la sortida per robar l’esfèrica prop de l’àrea. El seu xut, però, l’ha desviat De Gea a córner (37’). Abans del descans, la pitjor notícia per als culers: la lesió de Pedri. El canari ha notat una punxada i ha demanat el canvi immediatament (42’).

La segona part ha estat un intercanvi de cops constant. Només començar, Raphinha ha estat a punt de fer el gol de la nit amb una volea que ha sortit fregant el pal (47’). Era el primer avís del brasiler, gran protagonista del segon temps. Ell ha servit el córner que ha significat el primer gol del duel, obra de Marcos Alonso. El madrileny ha rematat al segon pal per obrir la llauna i dedicar-li la diana al seu pare, mort la setmana passada (50’). L’alegria ha durat ben poc, ja que tres minuts després el United ha empatat. Rashofrd ha guanyat l’esquena a Jordi Alba i ha sorprès Ter Stegen amb un potent xut al pal curt (53’). La ferida s’ha fet més gran quan Kounde s’ha fet el segon en pròpia porteria. Rashfrod s’ha desfet fàcilment de Raphinha, ha enviat l’esfèrica a l’àrea i Bruno Fernandes ha posat el taló, el suficient per desviar la pilota i fer-la rebotar en el central francès (59’). Eren els minuts més complicats per al Barça i Xavi ha fet un triple canvi, fent entrar Balde, Christensen i Ansu. Però ha estat Raphinha qui ha fet el gol de l’empat amb una centrada que no ha rematat ningú i ha sorprès De Gea (76’). El brasiler ha fregat el 3-2 poc després amb un cop de cap que el porter visitant ha enviat a córner (80’). El United n’ha tingut alguna, però les més clares han estat per al Barça, especialment un mal refús d’un defensa anglès que ha enviat la pilota al pal (86’) i un xut d’Ansu que De Gea ha rebutjat bé (87’). El 10 ho ha intentat també en el temps afegit, però sense èxit.