Barça

Les líders del Barça del present i del futur

Al capdavant. El primer equip femení blaugrana i el seu filial lideren les seves respectives lligues i constaten el potencial i l’aposta que fa el club

Els equips femenins del Barça somriuen. Les coses rutllen, els resultats són positius i miren la resta de rivals des de la part més alta de la classificació. I és que tant el primer equip com el filial lideren les seves respectives lligues –Lliga F i primera Federació–. Un fet que constata el potencial i l’aposta del club. Més enllà de les inversions en fitxatges i renovacions per al primer equip, l’entitat va engegar fa un temps la Masia femenina i també va crear un Barça C per complementar el filial.

L’aposta funciona. El primer equip domina amb mà de ferro la competició estatal i va camí de tornar a firmar una lliga perfecta, com la temporada passada. Fins ara, les de Jonatan Giráldez han guanyat els 19 partits disputats, en què han marcat 84 gols i n’han encaixat només 4. Ningú és capaç de tombar les blaugrana en la lliga des del 4-3 encaixat al camp de l’Atlético l’1 de juny del 2021. Són 54 victòries consecutives, una ratxa que cap altre equip, ni femení ni masculí, ha pogut firmar. Arguments per a una plantilla que, malgrat les contínues lesions, avança amb pas ferm i ja es prepara per al retorn de la Champions, el gran anhel de la temporada.

Talent jove

Si Giráldez té la necessitat de mirar cap al filial per reforçar el seu equip, tal com ha fet en tantes ocasions, es trobarà amb unes futbolistes que ara mateix lideren la primera Federació. La victòria per 2-0 contra l’Eibar de la jornada passada va catapultar l’equip d’Óscar Belis al capdavant de la taula en solitari, amb tres punts més que les basques i dos sobre el Cacereño, segon.

El filial blaugrana té jugadores que ja saben què és debutar amb el primer equip. L’última que ho ha fet ha estat Alba Caño, en el derbi contra el Llevant les Planes del mes de novembre, però també saben què és jugar oficialment amb les grans Martina Fernández, Ari Mingueza, Júlia Bartel i Ona Baradad. A totes elles cal sumar-hi María Pérez i Vicky López, que estan en dinàmica de primer equip. A més, les porteres Txell Font i Meritxell Muñoz també han participat en entrenaments i convocatòries. Esther Laborde i Ornella Vignola, que també van debutar amb anterioritat amb el primer equip, han marxat cedides a l’Alavés per tal d’agafar rodatge.

Són jugadores de present i de futur. Algunes han estat protagonistes aquests darrers mesos amb la selecció espanyola. Font, Mingueza i Bartel, a més d’Ornella i Laborde, van ser proclamades campiones del món sub 20 a l’estiu. A l’octubre, Vicky López, Lucía Corrales, Judit Pujols, Laia Martret i Nina Pou van guanyar el mundial sub 17. Les tres darreres van participar amb el Barça durant la pretemporada, com Ari Arias, la pitxitxi.

La base dona els seus fruits, i totes podrien seguir els passos d’Aitana, Pina, Jana, Bruna o Codina, consolidades a l’elit.

LES DADES

19
victòries.
El primer equip del Barça ha firmat un ple de triomfs des de començament de lliga.

DIRECTES AL TÍTOL

8
campiones.
En els darrers mesos, vuit futbolistes del filial han guanyat un mundial.

RODATGE

Les de Jonatan Giráldez van camí de completar una altra lliga perfecta
Moltes de les jugadores del filial ja saben què és debutar amb el primer equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)