Barça

Contra tots els elements

El Barça visita el Bernabéu ferit per les derrotes a Manchester i Almeria, amb l’objectiu de reactivar-se o almenys sortir indemne del primer assalt de les semifinals

La baixa de Lewandowski endureix l’examen

Des d’una òptica romàntica sempre s’ha defensat la tesi que els clàssics són partits encapsulats en el temps, aliens al context i les dinàmiques. La teoria sosté que són partits amb vida pròpia. Xavi Hernández fuig del romanticisme. Ell ha dit obertament en la prèvia que el Real Madrid és “el favorit” pel partit d’aquesta nit al Santiago Bernabéu (21 h, La1, Movistar Liga de Campeones, Vamos). Possiblement no ho pensi –o hauria de no pensar-ho per anar bé– i el missatge que haurà transmès de portes endins al vestidor serà absolutament oposat, però públicament ha llançat aquest missatge. El Barça és el líder de la lliga amb 7 punts sobre el Madrid i és el Barça el que va guanyar l’últim clàssic, però Xavi també sap que el partit no els arriba en el millor moment.

Xavi col·loca l’etiqueta de favorit al Madrid com un element extern més per treure pressió de sobre als seus jugadors i traslladar-la al rival, però més enllà dels discursos també és cert que anar al Bernabéu sense Lewandowski, Pedri i Dembélé no ajuda. Tampoc el moment actual del Barça. La foto actual no és bona: l’eliminació europea i la derrota a Almeria han embrutat la setmana. El Barça ha caigut de l’Europa League tot just començar i ha perdut l’oportunitat de deixar sentenciada la lliga. Millors sensacions tenien els culers setmanes enrere quan les boles del sorteig van emparellar el Madrid i el Barça a semis. El Real Madrid continua inestable en la lliga i no va passar de l’empat en el clàssic madrileny tot i jugar amb un home més durant molts minuts, però el 2-5 d’Anfield els ha enfortit. La Champions sempre és el seu bàlsam.

L’anada de les semifinals de copa serà el primer dels tres clàssics que es jugaran el mes que ve. Serà el segon per a Munuera Montero en set anys arbitrant a primera divisió. El Barça no perd un partit de copa al Bernabéu des del 1970. Amb Xavi com a entrenador, dues visites: el 3-1 del mes d’octubre i el 0-4 de la temporada passada, amb gols d’Aubameyang (2), Ronald Araujo i Ferran Torres. El gabonès viu ara dies tristos a Londres, però Araujo i Ferran seran titulars. El de Foiós ocuparà el lloc de davanter centre per la baixa de Lewandowski i el central uruguaià probablement tornarà a la banda dreta per vigilar de ben a prop Vinícius Jr. A Xavi sí que li va funcionar el pla en la supercopa. No li va funcionar contra el Manchester United. La versatilitat de Rashford, que pot jugar en les tres posicions de dalt, va jugar a favor de Ten Hag, però Ancelotti no mourà Vinícius de la seva zona de confort. Vinícius i Araujo ja saben què és marcar en aquesta edició de la copa. El brasiler acumula dos gols i Araujo va marcar el dia de l’Intercity.

Ancelotti té les baixes ja conegudes de David Alaba i Mendy. Recupera Rodrygo Goes, però possiblement sigui Fede Valverde qui completi el trident ofensiu. Xavi, per la seva banda, recupera en atac Ansu Fati. Ahir va rebre l’alta mèdica, però s’espera que sigui suplent i pugui ser titular diumenge contra el València. Al Bernabéu Raphinha i Ferran seran els homes d’atac, amb Gavi incorporant-se perfilat a l’esquerra. Sergi Roberto podria ser una bona opció com a interior en detriment de Kessie, per ajudar Araujo en el marcatge a Vinícius. Christensen no va completar tota la sessió d’entrenament ahir, però la idea ara mateix és que forci la màquina per jugar avui. Estanis Pedrola i Ángel Araujo completen la convocatòria.

ANSU, ALTA MÈDICA

El dorsal 10 del Barça serà a Madrid, però jugaran Ferran, Raphinha i Gavi

CHRISTENSEN

El danès no va completar ahir la sessió i està entre cotó fluix, però la idea és que forci

VINÍCIUS-ARAUJO

El cara a cara entre el brasiler i l’uruguaià serà un dels punts on posar la lupa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.