Barça

Punt contra tot

El Barça enceta la lliga amb un empat polèmic al camp del Getafe després que l’àrbitre no xiulés un penal sobre Araujo en l’afegit

Els blaugrana van quedar-se amb 10 abans del descans per l’expulsió de Raphinha

GETAFE 0 BARÇA 0

BARÇA:Ter Stegen; Araujo, Kounde, Christensen (Abde, 46’), Balde; Oriol Romeu (Lamine Yamal, 76’), De Jong, Pedri (Ansu Fati, 79’); Raphinha, Lewandowski i Gündogan (Gavi, 79’). GETAFE:David Soria; Damián, Mitrovic (Portu, 46’), Domingos, Gastón; Iglesias, Djené, Maksimovic, Aleñá (Lozano, 65’); Latasa (Borja Mayoral, 65’) i Mata. GOLS:Cap.ÀRBITRE:Soto Grado (col·legi de La Rioja).VAR:Iglesias Villanueva (col·legi gallec).T.G.:A Mitrovic (15’), Aleñá (38’), Damián (82’), Lozano (84’) i Djené (90’+1), del Getafe, i Gavi (90’+10), del Barça.T.V.:A Mata (57’), del Getafe, per doble groga, i a Raphinha (42’) i Xavi (70’), del Barça, directa.PÚBLIC:13.410 espectadors al Coliseum Alfonso Pérez.

L’inici de lliga del Barça no podia ser més accidentat i polèmic. Revalidar el títol serà una feina complicada i aquest debut torna a donar més valor a la consecució del curs passat. L’estrena blaugrana a Getafe va ser més aviat una guerra que no pas un partit de futbol. Visitar el Coliseum Alfonso Pérez mai és una tasca fàcil. De fet, amb la d’ahir, el Barça encadena quatre visites consecutives sense guanyar i sense marcar. Són tres empats a zero seguits. L’equip de Pepe Bordalás és l’antítesi del joc que vol desplegar el conjunt de Xavi Hernández. Sense futbol. Defensar-se, tancar espais i anar al cos a cos. Passant-se de frenada si s’escau. A tot això, cal sumar-hi una actuació arbitral de César Soto Grado que no va deixar contents els blaugrana. Sobretot per un clar penal no assenyalat sobre Araujo per unes suposades mans prèvies de Gavi, si bé les imatges mostraven que l’esfèrica havia impactat al pit del jugador del Barça. És un punt agredolç. El joc desplegat no va ser ni de bon tros per llançar coets, però les ocasions van existir i aquesta última acció del partit va ser decisiva.

El parany del Getafe

Que guanyar a Getafe costaria es va poder llegir des del minut u. Amb les inscripcions prioritàries fetes a temps, Xavi va presentar un onze que es presenta com a titular. Araujo va iniciar des del lateral un cop més. Sembla que l’uruguaià ja no només serà una fórmula anti Vinícius, sinó que se’l veurà més sovint pel carril. Romeu i De Jong eren els encarregats d’iniciar jugada des de la base, amb Gündogan i Pedri amb absoluta llibertat al davant de Lewandowski i Raphinha. Ara bé, els dos jugadors que han de fer mal per dins en aquest Barça pràcticament no van poder participar. El Getafe ajuntava línies i tapava espais. Lewandowski tenia una guerra constant amb els defenses, que aprofitaven cada acció per anar al xoc amb ell i amb Gündogan, a qui van deixar sense respiració una estona. Tanta guerra va deixar damnificat el Barça. I és que Raphinha, l’home més incisiu del primer temps –i el que va tenir les ocasions més clares posant a prova Soria, el millor dels locals–, va caure en el parany de l’equip de Bordalás, va perdre els nervis i va etzibar un cop a Gastón que li va costar la vermella directa.

El Barça havia d’afrontar la segona part amb 10 futbolistes, però Xavi va introduir Abde per recuperar un altre cop el perfil desequilibrant per la banda. I el cert és que el futbolista marroquí va convertir-se en la gran arma ofensiva dels blaugrana. Les forces es van igualar amb l’expulsió de Mata, però el partit estava absolutament trencat. Xavi també va veure la vermella per protestar, però en marxar va ordenar l’entrada de Lamine Yamal per sacsejar el matx. El jove de 16 anys, però, no va poder decantar la balança com en el Gamper. I en l’afegit, la polèmica definitiva. Araujo va caure dins l’àrea quan ja se sobrepassaven els nou minuts que Soto Grado havia donat de més. L’impacte en la bota de l’uruguaià era més que clar. El VAR va fer-li revisar la jugada, però el col·legiat va veure unes mans inexistents de Gavi en l’acció prèvia i va ordenar reprendre el joc davant la indignació dels futbolistes del Barça, que van continuar jugant incrèduls i escalfats després d’un partit dur per part dels jugadors del Getafe, que en molts moments no van rebre el càstig que mereixien.

Com l’any passat, el Barça arrenca amb un 0-0. Un punt contra tot. Contra el rival i l’arbitratge.

JOC

Els blaugrana van tenir les ocasions més clares, però Soria va ser el millor del Getafe

CALENT

Xavi també va acabar expulsat després de protestar a l’àrbitre

MINUT A MINUT

16’ Falta directa de Raphinha que rebutja David Soria. 26’ Nova ocasió blaugrana. Oriol Romeu retalla i es genera espai a la frontal, però el xut surt fregant el pal. 30’ Primera arribada del Getafe. Descarrega la pilota Aleñá per a Iglesias, però el seu xut des de la frontal el bloca bé Ter Stegen. 36’ Passada amb profunditat per a Raphinha, Soria rebutja el xut, la pilota rebota en Mitrovic i s’estavella al pal abans de sortir a córner. 42’ Vermella a Raphinha. El brasiler, en una lluita amb Gastón, li dona un cop al cap sense la pilota en joc i és expulsat. 53’ Centrada de Pedri i la rematada de primeres d’Abde surt per sobre del travesser. 57’ El Getafe també es queda amb deu. Mata veu la segona groga. 62’ Cop de cap de Lewandowski que treu Gastón quan entrava. 70’ Xavi també és expulsat per haver protestat una acció. 80’ Centrada de Lamine Yamal i rematada d’Ansu massa alta. 90+14’ El Barça reclama penal, però hi ha mans prèvies de Gavi.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)