Barça

El jutge imputa Joan Laporta per suborn en el cas Negreira

El jutge del cas Negreira ha imputat al president del Barça, Joan Laporta, després de concloure que els pagaments al llavors vicepresident del CTA fets entre el 2008 i el 2010, durant el seu anterior mandat, no han prescrit ja que constitueixen un delicte de suborn continuat.

Joaquin Aguirre acorda investigar Laporta i altres membres de la seva junta directiva per la responsabilitat en els pagaments –ja són imputats per això Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu.

I és que, Aguirre discrepa de la fiscalia anticorrupció que va excloure Laporta de la denuncia pels pagaments a Negreira, ja que havia entès que els que es van fer entre el 2003 i el 2010 havien prescrit.

Com que el jutge va donar un gir a la instrucció i imputant un delicte de suborn, el codi penal eleva als deu anys el plaç de prescripció des de el dia que es va fer l’última infracció penal, és a dir, el 2018, per tant, els pagaments entre el 2008 i el 2010 també entrarien en la denúncia.

Aguirre continua considerant a Negreira i el seu fill com a funcionaris públics a efectes penals i, tot i que no hi ha indicis que els pagaments del Barça a aquests fossin per obtenir favors arbitrals, creu que “per força havien de beneficiar al Barça en detriment de la resta de clubs de la lliga de primera divisió o dels seus rivals de copa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)