Barça

Exigits i activats

Xavi recupera avui tots els internacionals, conscient de la càrrega de minuts de la majoria d’ells però reconfortat per l’estat de dolçor de Gavi, Gündogan, els Joãos i Fermín, que han marcat amb les seves seleccions

Lamine i Balde, OK i Sergi Roberto, KO

Xavi Hernández tindrà ja avui totes les ovelles al corral. Tancat el segon parèntesi de seleccions, la lliga i la Champions tornen ara a primer pla amb tres partits d’altíssima exigència en només set dies. El calendari no ofereix cap treva. En els pròxims dies el Barça rebrà la sempre incòmoda visita de l’Athletic d’Ernesto Valverde, afrontarà el tercer compromís de la fase de grups de la Champions contra el Xakhtar, amb el retorn d’un vell amic com Txigrinski i amb el clar objectiu de sumar el 9 de 9 a Europa, i jugarà el primer clàssic oficial de la temporada amb la voluntat d’eixugar els tres punts de distància que el Real Madrid té ara mateix respecte als blaugrana. Tres partits seguits a Montjuïc, amb el factor local a favor, però alhora tres compromisos de gran dificultat i transcendència, amb el handicap d’haver-los d’afrontar amb la infermeria plena. L’últim a caure ha estat Sergi Roberto. El capità es perdrà el clàssic i s’afegeix a les baixes de Pedri, Frenkie de Jong, Raphinha, Lewandowski i Koundé. La notícia positiva de l’entrenament d’ahir, que el primer equip del Barça va fer de manera conjunta amb el Barça Atlètic de Rafa Márquez, va ser veure entrenar-se amb el grup Lamine Yamal i Alejandro Balde, que arrossegaven molèsties. Lamine va acabar tocat el partit contra el Granada –molèsties al psoes– i Balde es va perdre el segon partit d’Espanya contra Noruega, després de notar molèsties als adductors el dia d’Escòcia. Tots dos estaran disponibles per a la triple batalla els pròxims set dies.

Xavi i el Barça han driblat amb prou diligència el famós virus FIFA i no s’han hagut de lamentar baixes importants en els partits de seleccions dels últims quinze dies, però el desgast dels deu internacionals ha estat alt. Excepte el tocat Balde –per motius obvis– i Christensen –no va tenir minuts dimarts contra San Marino–, la resta han participat en dos compromisos i quatre futbolistes ho han fet disputant la totalitat de minuts. És el cas de Ter Stegen i Gündogan amb Alemanya, Cancelo amb Portugal i Araujo amb l’Uruguai. Julian Nagelsmann, Bob Martínez i Marcelo Bielsa no han fet precisament un favor al Barça. Ter Stegen, Gündogan, Cancelo i Araujo han jugat 180 minuts de 180 possibles, amb l’afegit que Marc-André, Ilkay i Ronald han hagut d’assumir vols transoceànics. Gavi (169 minuts) i Ferran (161) també han tingut un alt desgast amb Espanya, i fins i tot Fermín López (135) amb la sub-21.

João Félix i João Cancelo no es van entrenar ahir. Xavi els va donar un dia més de descans. Els dos portuguesos han brillat amb la seva selecció durant l’aturada de la lliga i tots dos estaran en l’Eurocopa del 2024, com Espanya. Tots dos van marcar amb Portugal contra Bòsnia. En el cas de João Félix, va marcar, va assistir Cristiano en el segon gol i va provocar també un penal. Un partidàs per donar continuïtat a les grans sensacions que està transmetent amb la samarreta del Barça en aquest inici de temporada.

Fins a cinc jugadors del primer equip del Barça han vist porteria amb les seves seleccions. Al marge dels Joãos, també han marcat Gavi i Fermín. Gavi ho va fer contra Noruega per impulsar Espanya fins a l’europeu i Fermín ho va fer contra el Kazakhstan en el seu debut oficial amb la sub-21, a les ordres de Santi Denia. També va marcar Gündogan en l’amistós contra els Estats Units jugat a Connecticut. El primer gol de l’era Nagelsmann.

Els deu internacionals blaugrana arriben exigits, però també altament activats, a punt per als partits contra l’Athletic, el Xakhtar i el Madrid. Tres partits en què Xavi haurà de jugar la carta de les rotacions, amb el partit contra l’Athletic com a dia indicat per introduir modificacions.

Roberto, sense clàssic

El capità blaugrana té una lesió al soli de la cama dreta. El club va emetre ahir un comunicat en què confirmava l’abast de la lesió. Un altre contratemps per a Xavi i per al reusenc, que tenia molt pocs minuts en aquest inici de temporada i que precisament havia marcat un gol decisiu a Granada.

5

blaugrana

han marcat amb la selecció

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)