Barça

Laporta: defensa i atac

El president. Després de ser inclòs com a investigat en el cas Negreira, el màxim dirigent culer assegura que “no hi ha fonaments per a la imputació” i ho vincula tot plegat a “una campanya orquestrada per desestabilitzar el Barça” per part del “madridisme sociològic”

Joan Laporta va aparèixer ahir per defensar-se i també per atacar. Després de ser inclòs pel jutge Joaquín Aguirre com a investigat en el cas Negreira, el president del Barça va parlar-ne ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio, on va dir que estan “tranquils” i que “això acabarà en una sentència absolutòria”.

Dimarts, el titular del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona va acordar investigar Laporta pels pagaments a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira, afegint-se així als altres dos expresidents del club encausats, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu. Amb això, el magistrat va demostrar un criteri diferent al de la fiscalia anticorrupció, que entén que la responsabilitat de Laporta en els pagaments, que es van produir entre el 2001 i el 2018, havia prescrit. L’actual dirigent del Barça va deixar de ser-ho, en la seva primera etapa, l’any 2010, i el delicte que se li imputa prescriu al cap de deu anys. “Coneixent l’històric del jutge del cas Negreira, estàvem advertits, però no hi ha fonaments per a la imputació perquè el delicte no és continuat”, va manifestar Laporta. El president del Barça va indicar que l’esmentada fiscalia “qualifica els fets de corrupció esportiva i administració deslleial, però en cap cas suborn”, i va reiterar la seva estranyesa perquè un jutge instructor, “que el que ha de fer és investigar”, qualifiqui els fets, “que és el que correspon a la part acusadora”. “Podem estar tranquils, no ho han provat [la compra d’àrbitres] ni ho podran provar, perquè no és cert. Això acabarà en una sentència absolutòria”. “Es poden documentar tots els pagaments, fets amb transferència bancària. No neguem que vam pagar per un servei tècnic arbitral. Hi ha informes i CD, que ja vam presentar, un servei que ara tenim internalitzat”, va completar el dirigent.

En aquest sentit, Laporta va vincular-ho tot plegat a “una campanya orquestrada per desestabilitzar el Barça”. “Hi ha un madridisme sociològic, econòmic, esportiu i social, que va patir molt en la primera etapa de president i no volen que es repeteixi. Hem de competir contra aquest madridisme sociològic”, va seguir. “El madridisme sociològic ha aprofitat el cas Negreira per embrutar la nostra història”, va expressar Laporta, que va assegurar que aquest “madridisme sociològic” es troba “en determinats mitjans de comunicació, en l’àmbit polític, en gent que ha tingut poder dins l’esport i que era gent que era del Madrid... Ho acceptem, però competim contra això.”

Víctor Font, molt crític amb la gestió econòmica

L’oposició a l’actual president, Víctor Font, va comparèixer ahir per analitzar la situació econòmica del Barça. Com ja va fer el juny passat, en què també va sortir a escena, Font va ser crític amb la gestió de Joan Laporta. “La nostra conclusió és que necessitem un nou model de gestió per mantenir la identitat del club”, va assegurar. “Fa ja quatre anys que no som capaços de generar més del que gastem, i en els darrers tres anys es registren més de 1.000 milions d’euros de pèrdues”, va dir. “Quan expliquem que no podem continuar així és perquè o canviem o no podrem fitxar i fins i tot ens prendran el club de les mans. Els números són molt indicatius dels problemes de gestió que tenim”, va explicar Font, que va afegir: “Ens cal un pla estratègic per aprofitar el magnífic potencial que té el Barça. Hem de modernitzar i professionalitzar el club amb un nou model de governança i mecanismes de control efectius.” “Som molt optimistes amb el potencial que té el club. Som el millor i més gran club del món i, si fem les coses bé, no ens aturarà ningú. El pla que teníem fa dos anys i mig encara és vàlid, i seguim a disposició del president i de la junta directiva per ajudar com i quan calgui”, va asseverar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)